Go to ...

14. juli 2024

NAVNEFORBUD HÆVES I PUSHERSTREET-SAG


I tre af de seks sager mod Pusherstreet er et tidligere navneforbud blevet ophævet. Derfor kan TVflux nu afsløre, at en af de tiltalte i sag tre er en forholdsvis kendt rap-sanger. Det er TV2, der har begæret navneforbuddet ophævet. Den begæring skulle først forbi Østre Landsret, inden den blev imødekommet.

Af MIKKEL SCHOU

Det var TV2, der i dag på et retsmøde i sag tre i Pusherstreet-sagskomplekset begærede, at et navneforbud blev ophævet.

1 pusherstreet by night
Pusherstreet efter mørkets frembrud

TV2 havde tidligere fået ophævet navneforbuddet i to andre af de i alt seks sager mod Pusherstreet. Københavns byret havde ellers nægtet at ophæve forbuddet, men TV2 kærede den afgørelse til Østre Landsret, der gav TV2 medhold. Sagen mod de tiltalte, der forbindes med hashhandlen på Christiania har blandt andet en sådan grovhed og en sådan opmærksomhed fra offentligheden, at Østre Landsret ikke mente, at navneforbuddet skulle opretholdes efter, at retssagerne var gået i gang.

Men TV2 har været nødt til at begære forbuddet hævet i hver af de seks sager, som Pusherstreet-sagskomplekset er opdelt i.

I dag hævede Københavns byret så også navneforbuddet i sag tre blandt andet med henvisning til Østre Landsrets afgørelser.

Forsvarerne protesterede forgæves mod TV2´s begæring. En henviste til, at hans klient var studerende, og at hans fremtidige karriere ville være ødelagt, hvis man kunne google sig frem til, at han havde været involveret i hash-handel.

En af de tiltalte i sag tre er tilsyneladende sanger i et rap-band. Hans forsvarer gjorde en del ud af at forklare retten i dag, hvor populært bandet er med over en million hits på youtube.

Havde der stadig været navneforbud, ville det være ulovligt for medier at fortælle hvilket rap-band, den tiltalte synger i.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER