Go to ...

22. juli 2024

STADIG FORBINDELSE TIL HA TRODS LØSLADELSER


Der holdes fristforlængelse i denne uge i den store Pusherstreet-sag, hvor hen ved 80 personer nu har fået udleveret et anklageskrift.

Politiet valgte i sidste uge at løslade to medlemmer af Hells Angels, mens sigtelsen mod dem opretholdes. De øvrige har indtil videre alle fået forlænget fængslingen med endnu fire uger.

Af MIKKEL SCHOU

Der har været fristforlængelser i går og i dag i sagen mod personer, der nu er tiltalt for at medvirke til omfattende og organiseret handel med hash i Pusherstreet. De fleste blev anholdt ved en stor politiaktion den 13. marts i år.

Der er yderligere fristforlængelser i sagen mod de alt omkring 80 personer i morgen. Endnu er ingen blevet løsladt og det forventer anklagemyndigheden heller ikke vil ske.

Foreløbig har de nu tiltalte siddet varetægtsfængslet i to gange fire uger. Men anklagemyndigheden mener ikke, at de kan sættes på fri fod foreløbig. Anklagerne i de forskellige dele af sagen argumenterede med, at der var risiko for at de tiltalte ville ødelægge efterforskningen ved for eksempel at samstemme deres forklaringer, hvis de var på fri fod.

En anden begrundelse er, at de tiltalte kan genoptage deres kriminalitet.

»Der er mulighed for at få job i Pusherstreet, om jeg så må sige. Pusherstreet er på ingen måde lukket ned«, sagde anklager Trine Outzing Sorgenfri i dag.

pusherstreet 1x

Det lykkedes ikke nogle af de mange forsvarere at overbevise dommerne om, at de tiltalte ikke kan spolere efterforskningen, da den først og fremmest er af teknisk karakter. Forsvarerne argumenterede også for løsladelser med begrundelser om, at de tiltalte næppe ville genoptage deres forretning og at de risikerede at sidde fængslet længere end det, de vil kunne dømmes for.

En af dommerne i dag mente desuden, at fængslingerne skulle opretholdes på grund af sagens alvorlige karakter.

To medlemmer af Hells Angels blev dog løsladt allerede i sidste uge, fordi politiet ikke mente, at der var grundlag for at rejse en tiltale på dette tidspunkt. De er stadig sigtet i sagen.

En forsvarer mente, at der derfor var grund til at tro, at politiets teori om, at det er HA, der står bag en del af hashhandlen på Christiania, ikke holder.

Men det afviser politi og anklagemyndighed ifølge TVflux’s kilder.

Linket til HA kører i en parallel sag til sagen mod pusherne på Christiania. Selve Christiania har Task Force Pusherstreet taget sig af.

Trådene til det, politiet mener er HA-forbindelsen, står Task Force Øst for. De personer, der mistænkes for at være bagmænd eller leverandører og med forbindelse til Hells Angels, skal i morgen i Københavns byret havde prøvet deres varetægtsfængsling. Også de har siddet fængslet siden 13. marts.

I øvrigt var der i går og i dag for første gang åbne døre til retsmøderne, hvor fristforlængelserne blev behandlet.

Her kom det foreløbigt frem, at politiets bevismateriale er baseret på observationer, teleoplysninger, mobilmasteoplysninger og aflytninger.

En af de tiltalte havde således fået både sit hjem og sin bil aflyttet.

Politiet har stadig en del efterforskning tilbage, fremgik det af dagens retsmøder. Blandt andet skal en masse teleoplysninger gennemgås. Det skal de tiltaltes økonomiske forhold også.

Det er kun ganske få af de tiltalte, der har afgivet forklaring til politiet eller retten. Dog har en afgivet forklaring til politiet. Den fylder 19 sider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER