Go to ...

24. juni 2024

JØDISK BEVOGTNING TRÆKKER POLITIETS TÆNDER


Betjente fra hele landet er udkommanderet til at bevogte jødiske institutioner og forretninger. Det kommer til at påvirke politiets måltal, siger betjente. Bevogtningen ventes at fortsætte, så længe efterforskningen af nylige attentater er i gang.

AF MIKKEL SCHOU

politi kosher

På Østerbro ligger en lille delikatesseforretning. Man skal tæt på for at se, at her sælges kosher, altså fødevarer tilberedt efter ortodoks jødisk forskrift. Da TVflux kom forbi i går, faldt det da også mere i øjnene, at butikken var bevogtet af to uniformerede betjente med maskinpistoler og to betjente i civil.

»Vi er 60 mand, der er udkommanderet fra Aalborg politi«, forklarede den ene betjent.

TVflux spurgte, om der så ville blive udskrevet færre fartbøder i det nordjyske.

»Det vil der nok. Men det gør da ikke noget«, svarede den ene betjent.

Den anden mente, at bevogtningsopgaverne i København nok senere vil kunne ses i politiets måltal. Det er de tal, som politikerne har fastsat for politiets indsats. Politiets effektivitet skal nemlig kunne aflæses i de resultater, som politiet opnår. Hvor mange bøder og anholdelser er politiet lykkedes med ? Hvis målene er overholdt, modtager politidirektøren en bonus.

Flere politifolk, som TVflux har mødt på gaden, mener, at bevogtningen af jødiske institutioner, forretninger og lignende vil fortsætte, så længe politiet stadig efterforsker omstændighederne efter angrebet på Krudttønden og synagogen i København.

Det undersøges derfor, om gerningsmanden var alene om udåden. Medskyldige skal retsforfølges, men det skal selvfølgelig også undersøges, om gerningsmanden var en del af en gruppe, der er villige og parate til lignende forbrydelser.

politi maskinpistol
Det vides ikke, om betjenten skal have handsken af for at kunne skyde.

Betjentene har også set mediernes forlydender om, at våbnene svigtede for de to betjente, der bevogtede synagogen under angrebet.

Ifølge visse medier tabte den ene betjent sit magasin til maskinpistolen. Den andens våben ”jammede” – den kunne ikke skyde.

Betjente fortæller TVflux, at det ikke er usandsynligt, at magasinet kan falde ud, hvis det ikke er sat rigtigt på. Maskinpistolen, som kaldes MP5, beskriver de som noget gammel, men ellers både drift- og træfsikker på op til 400 meters afstand.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER