Go to ...

23. februar 2024

Advokat Mette Grith Stage er tilfreds med dommen

40 DAGE TIL TERRORDØMT


Den nu 18-årige kvinde, der afsoner dom for terror, blev i dag idømt 40 dages fængsel for trusler mod sin tidligere mentor. Pigen valgte ikke at anke dommen.

AF MIKKEL SCHOU

Det var en fattet, rolig og veltalende 18-årig kvinde, der i dag i retten i Glostrup sad anklaget for at true sin tidligere mentor på livet under en telefonsamtale fra Herstedvester fængsel i august sidste år. Den såkaldte Kundby-pige afsoner nu på tredje år en otte år lang fængselsstraf for planlægning af terror mod blandt andet en jødisk skole.

Det var hendes mentor, der optog en samtale med den dengang 15-årige pige, hvorunder hun luftede sine terrorplaner. Mentoren gik til politiet, og det var det, der satte sagen mod pigen i gang.

I retten i dag forklarede den 18-årige, at hun et halvt års tid inden truslen havde genoptaget kontakten til mentoren på telefon, hvorefter de havde haft telefonsamtaler et par gange om ugen.

»Vi havde et godt forhold inden terrorsagen. Det var meningen, at han også skulle besøge mig i fængslet. Jeg havde ikke forberedt, at jeg skulle true ham. Det var i affekt«, forklarede hun.

»Jeg ringede til ham den dag, fordi han lige havde optrådt i radioen med omtale af mig og terrorsagen. Hver gang det bliver omtalt i medierne, oplever jeg, at forholdene i fængslet bliver værre. Jeg fortalte ham, at jeg bare gerne ville videre med mit liv og slippe for omtale i medierne. Jeg var ikke tilfreds med hans svar, og derfor sagde jeg til sidst, at han burde anskaffe sig en skudsikker vest«, fortalte hun i retten.

»Han troede åbenbart, at jeg mente det alvorligt, men det gjorde jeg jo ikke«, sagde hun og forklarede, at hun ikke havde kontakt til nogen uden for fængslet, der kunne realisere hendes trusler.

Ifølge hendes forsvarer, Mette Grith Stage, er den eneste kontakt, den 18-årige har til mennesker uden for fængslet, hendes lille familie og forsvareren. Og det var grunden til, at kontakten til mentoren blev genoptaget.

»Det var både mig og hendes mor, der opfordrede hende til at tage kontakt. For at hun kunne få mere kontakt med en voksen. Hun er kommet sig over, at det var mentor, der var anledning til at terrorsagen gik i gang«, siger Mette Grith Stage til TVflux.

I retten i dag var seks-syv af kvindens familiemedlemmer dukket op, men de fik ikke lov til at tale med kvinden i forbindelse med retsmødet, der varede 40 minutter.

Samtalen med mentoren fandt sted i august sidste år. Mentor optog samtalen. Den 18-årige tilstod da også fra begyndelsen, at hun havde sagt, som hun havde gjort.

»Det har haft den betydning for min klient, at hendes frihed i fængslet lige siden har været indskrænket og hun har ikke haft ledsaget udgang. Så hun er glad for, at denne nye sag nu er overstået, så hun kan få sine rettigheder og muligheder under afsoning tilbage. Det får nok ikke den store betydning, at hun nu skal være fængslet 40 dage oveni de 8 års fængsel, hun blev idømt i terrorsagen«, siger Mette Grith Stage.

»Min klient er blevet mere moden nu, tager afstand fra terror og er ikke interesseret i mere opmærksomhed i medierne«, siger advokaten.

Anklageren havde ønsket kvinden idømt 60 dages fængsel, da han mente, at det var skærpende omstændigheder, at truslen var fremkommet, mens kvinden var under afsoning og var dømt for tilsvarende kriminalitet. Forsvareren mente, at 20 dage var nok, da truslen var fremkommet i affekt under en presset og sårbar situation.

Dommer Mette Lyster Knudsen landede altså midt i mellem: 40 dages ubetinget fængsel med henvisning til den skærpende omstændighed, at det var sket under afsoning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER