Go to ...

16. august 2022

Mads Palsvig, formand for partiet JFK

ENDNU ET ALTERNATIV


Den kontroversielle tidligere finansmand i London, Mads Palsvig, stiller op som løsgænger til kommende folketingsvalg. Den lige så kontroversielle finansmand og fri hash-forkæmper Klaus Riskær Pedersen vil stille op med sit eget parti. Palsvig kom først.

AF MIKKEL SCHOU

Det er lykkedes for Mads Palsvig at samle mindst 150 underskrifter til sit kandidatur i Københavns Omegns Storkreds. Så skal han bare have omkring 20.000 personlige stemmer til forårets folketingsvalg, og så er han stemt ind på et program, der overgår Alternativets på flere punkter.

Palsvig er formand for partiet JFK, der har flere omvæltende forslag på sit program.

Partiet foreslår en omorganisering af bankvæsnet, herunder at Nationalbanken bliver folkeejet, så det blandt andet bliver muligt at låne penge uden at betale renter. Og så skal det være en menneskeret at have en bolig.

Velfærdsstaten skal levere velstand og ikke fortsatte nedskæringer, ligesom U-landsbistanden skal være reel bistand og ikke et skalkeskjul for udplyndring af fattige lande.

Hvad angår forsvarspolitikken forpligter Palsvig sig til ikke at medvirke til angribskrige, lige som dansk suverænitet ikke skal kunne afgives uden folkeafstemning. Palsvig og JFK er også særdeles kritiske over for EU, der opfattes som udemokratisk.

Hvad der kunne have været en blomst i Alternativets baghave er modstanden mod forsøg på at manipulere med klimaet (geo-engenineering), farlige tilsætningsstoffer i vacciner og strålefaren ved telekommunikation. Sager som de fleste steder slås hen med påstande om konspirationsteori.

Til TVflux siger Mads Palsvig, at staten ikke skal blande sig i, at folk ryger hash. Men det er altså ikke en af partiets mærkesager.

Der skal nok være et marked for Palsvigs ideer og tanker. Måske endda flere end for Klaus Riskær Pedersen, der tidligere har været medlem af Europa-parlamentet for Venstre og går ind for fri hash. Klaus Riskær Pedersen forsøger at stille op med et parti, der bærer hans navn. I modsætning til Palsvig, der kan nøjes med 150 stillere for at opstille som løsgænger, skal Riskær mobilisere mere end 20.000 for overhovedet at komme på stemmesedlen med sit nye projekt.

FOTO: JFK

 

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From KULTUR