Go to ...

24. juni 2024

FRISTAD FYLDER 50 ÅR


Søndag den 26. september i år fejrer Christiania sin runde fødselsdag. Men allerede i dag begyndte løjerne. Musikken vil gjalde lørdag og søndag.

I dag åbnede en udstilling af 100 udvalgte Christiania-plakater på Charlottenborg ved Kongens Nytorv. Den viser ikke kun lidt af Christianias udvikling, men også udviklingen i plakatkunst.

På onsdag afgår en parade fra Den Grå Hal på Christiania med stop ved Christiansborg, Stormgade og Domhuset. Klokken 17 træder Christianias Pigegarde op på Københavns Rådhusplads efterfulgt af taler fra bl.a. overborgmester Lars Weiss og kulturborgmester Franciska Rosenkilde.

Torsdag, fredag, lørdag og søndag er der minisymposium, hvor “Det sociale eksperiment” revideres og perspektiveres med blik på andre alternative tiltag i Danmark og udlandet. Christianias nuværende fondskonstruktion, legalisering af cannabis og mange andre emner er også på dagsordenen. Blandt oplægsholderne er både nuværende og tidligere folketingspolitikere.

AFLYST FESTIVAL
En stort anlagt musikfestival i dagene omkring fødselsdagen er blevet aflyst på grund af manglende billetsalg. Et stort område i fristaden skulle spærres af og adgang kun være muligt mod køb af billet.

Nu bliver der i stedet gratis adgang til alle arrangementer og især lørdag og søndag bydes der på levende musik. Og når det gælder Christiania, er der sikkert sat plads af til overraskelser.

Den nyeste plakat er også med. Den opfordrer fristadens gæster til at købe hash et andet sted.

Af Mikkel Schou

One Response “FRISTAD FYLDER 50 ÅR”

  1. 20. september 2021 at 10:30 pm

    Kom i Laden i Langgade på Christiania og se fotoudstilling af min ny e-bog “Christianiarødder” hos Saxo.com af Irma Clausen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA