Go to ...

23. februar 2024

ANKLAGER: ROJ-TV BLEV BETALT AF PKK


24.10.11   Politiet har haft revisionsfirmaet KPMG til at kigge nærmere på regnskaberne i ROJ-TV.

KPMG bekræfter politi og anklager i, at der har været to regnskaber med forskellig angivelse af indtægtskilde.

KPMG har været på bestilt arbejde, mener forsvareren.

Af Mikkel Schou

I sagen mod den terrorsigtede kurdiske tv-station ROJ brugte anklageren det meste af dagen i dag til at påvise, at der fandtes to regnskaber for tv-stationen.

Ved ransagninger i Belgien er politiet nemlig kommet i besiddelse af regnskaber, hvoraf det fremgår, at størstedelen af tv-stationens indtægter (96%) er opført, som om de kommer fra EMB.

Politiet mener, at EMB er PKKs finansielle afdeling i Europa.

Lignende regnskaber blev fundet på et usb-stik i bukselommen på ROJ-TVs direktør Imdat Yilmaz under en ransagning i København.

Men i ROJ-TVs regnskaber i København er pengene opført som om de i de første år stammer fra kurdiske kulturfonde og i de sidste år er de opført som kommende fra indsamlinger blandt kurdere i Danmark og i udlandet.

I perioden 2005 til 2010, som er den periode politiet har undersøgt, er der, ifølge det anklageren i dag konsekvent kaldte ”skyggeregnskabet”, udbetalt 227 millioner kroner fra EMB til ROJ-TV.

Revisionsfirmaet KPMG har lavet en revisionsrapport, der på den baggrund konkluderer, at ROJ-TV i virkeligheden har været finansieret af PKK.

De 227 millioner kroner svarer ifølge KPMG-rapporten nemlig nøje til det, der er angivet i ROJ-TVs regnskaber, men altså med en anden indtægtskilde.

ROJ-TVs forsvarer Bjørn Elmquist mener ikke, at man kan bruge KPMGs rapport til noget.

»Den er jo bestilt af politiet, som har givet KPMG de oplysninger, som politiet mente var nødvendige for at nå frem til den konklusion, de i forvejen havde«, siger han.

»Vi aner ikke, hvor det såkaldte ”skyggeregnskab” kommer fra og hvem, der har lavet det. Det kan jo være anbragt af ond vilje inden ransagningen i Belgien«, siger Bjørn Elmquist.

Under afhøringen af en revisor fra KPMG i dag sagde vedkommende:

»Politiet har antaget os, og vi har bidraget med det, der lå i opdraget.: At sammenligne de to regnskaber«.

Elmquist spurgte revisoreren, om han ikke kunne have spurgt mere ind til de regnskaber, han skulle vurdere.

Men det mente revisoreren ikke. KPMG havde gjort, hvad politiet havde bedt dem om og mere var der ikke i den opgave, som har kostet omkring 1,1 millioner kroner at udføre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From ROJ TV