Go to ...

23. februar 2024

TERRORSAG UDSAT PÅ GRUND AF SYGDOM


Sagen mod Oprørs talsmand Patrick Mac Manus blev i dag udsat til den 27. januar klokken 13.00, da en af de to domsmænd ikke mødte frem.

»Det får ikke betydning for sagen – andet end, at det tager længere tid at få en dom«, siger anklager Jakob Buch-Jepsen.

Sagen har allerede været undervejs siden 2004 og bygger på en påstået pengeoverførsel til PFLP og FARC, som er på internationale terrorlister.

Af Mikkel Schou

En yngre kvindelig domsmand i sagen mod foreningen Oprør dukkede ikke op til dagens retsmøde.

Dagen var ellers sat af til den endelige procedure fra forsvarer, advokat Thorkild Høyer, og anklager, politiassessor Jacob Buch-Jepsen.

Retssekretæren forsøgte forgæves at kontakte den udeblevne domsmand på telefon. Imens forsøgte forsvarer, anklager og dommer at finde bestemmelser i Retsplejeloven, der kunne begrunde, at sagen fortsatte uden den ene domsmand.

Men Retsplejeloven giver ikke mulighed for, at en sag gennemføres uden de udpegede domsmænd.

»Det er atypisk, at en sag udsættes fordi en part ikke møder op. Men sygdom kan jo ramme alle parter og må respekteres«, siger Jakob Buch-Jepsen.

Sagen mod talsmanden for foreningen Oprør bygger på foreningens påstand om, at der er overført penge til frihedsbevægelserne PFLP i Palæstina og FARC i Columbia.

De to bevægelser står opført på internationale terrorlister, og derfor er det ulovligt at støtte dem med penge.

Patrick Mac Manus, der er tiltalt fordi han er foreningens talsmand, nægter sig skyldig, idet han hævder, at pengene aldrig blev overført. Der var tale om en iscenesat politisk provokation for at afprøve de nye terrorlove.

Politiet har ikke kunnet bevise, at pengene blev overført. Men Patrick Mac Manus er også tiltalt for at opfordre andre til at overføre penge til de to bevægelser, hvilket politiet mener at kunne føre bevis for er sket.

Der skal efter sagens udskydelse i dag procederes den 27. januar klokken 13.00. Dommer Helle Hastrup ville ikke i dag sætte en dato på for, hvornår der falder dom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Terror