Go to ...

24. juni 2024

SPINKEL FOTOGRAF DØMT


En nu 25-årig spinkel pige slog for to år siden angiveligt en civil betjent på skulderen uden for Christiania. På video-optagelser ser det mere ud til, at det er betjenten, der slår pigen. Hun blev også dømt for ukvemsord. I alt 20 dage, som dog blev gjort betinget.

AF MIKKEL SCHOU

I Københavns byret i dag stod en 25-årig lille og spinkel fotograf tiltalt for at have slået en civil betjent på skulderen. Det blev hun dømt for ud fra betjentens forklaring. Hun blev også dømt for til nogle betjente at have sagt:

»Fuck, det er ulækkert. I skulle skamme jer«.

Og hun blev dømt for at forstyrre politiet i arbejdet med hashhandlen i Pusherstreet i Christiania.

Den 25-årige var fotograf for Christianias Dokumentargruppe CADOK, der i Københavns politi er berygtet for at gå tæt på betjentene med kameraet, når der er politiaktioner i Pusherstreet. De fire politividner i sagen kendte alle den 25-årige ved fornavn.

Inden dommen fik den 25-årige det sidste ord:
»Det burde være mig, der fik politiet fremstillet i retten. De har tit været voldelige mod mig på Christiania«, sagde hun.

Pigen blev også dømt for ikke at have fulgt en betjents påbud om at gå længere væk og filme.

Dommen omhandlede fire forhold, hvoraf det første fandt sted i september 2015.

Under sagen i dag blev der vist video-dokumentation. Under den episode, hvor betjenten mener, at han blev slået på skulderen, ses dette ikke. Til gengæld ser det ud som om den 25-årige får et slag af betjenten.

Pigen har tidligere forklaret, at hun i situationerne, hvor hun manøvrerer med et kamera, har reageret på refleks, når betjentene har angrebet hende med fysisk magt.

En af betjentene i retten i dag mente, at CADOK er en selvbestaltet dokumentargruppe, der har til hensigt at afdække civile politiagenter og politiets aktioner på Christiania:

»De er meget i fjæset på os«, sagde han.

En anden betjent mente, at hendes tilstedeværelse forstyrrede hans arbejde som gruppefører. På en video hører man gruppeføreren råbe ordrer til de omkringværende betjente, kalde over radioen og henkastet til pigen sige: »Gå væk, X«.

Om X sagde en anden betjent: »Hun er ofte højlydt utilfreds, når vi antaster hende, hvilket skaber en oppisket stemning«.

Den betjent, som X skulle have slået på skulderen, aflagde en meget tvivlsom forklaring, der ikke harmonerede med video-dokumentationen, procederede forsvareren. Betjenten var desuden mindst dobbelt så stor som pigen på alle fysiske mål. Men lige lidt hjalp det.

20 dages fængsel og X skal betale 11.000 kroner til sin forsvarer – formentlig ud af sin kontanthjælp.

Forsvareren var ikke tilfreds med dommen på 20 dages fængsel, der dog blev gjort betinget. Pigen er ikke tidligere straffet for noget, der er relevant for denne sag, sagde anklageren. Men forsvareren mente ikke, at det kunne betale sig at anke, når der var tale om en betinget dom uden yderligere sanktioner.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA