Go to ...

22. juli 2024

Rester af en bod efter morgenens politiaktion

POLITI STÅR FAST


Boderne i Pusherstreet blev for anden gang i denne uge demonteret og bortkørt af Københavns politi. Christianitter opfatter situationen forskelligt.

AF MIKKEL SCHOU

Beboere op af Pusherstreet er trætte af at blive vækket af motorsavslarm, når politiet fjerner hashboderne. Det er sket mandag og onsdag i denne uge omkring klokken 7.00.

Pusherne fortsætter handlerne lige så snart politiet er væk efter en times tid. Og otte timer senere var de fleste boder begge dage genetableret i lette byggematerialer.

Vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen gentager over for TVflux, at boderne bliver revet ned, hver gang de genopbygges.

En gammel christianit sagde i dag til to yngre pushere, at konflikten med politiet var et problem for Christiania, og at de skulle sælge hash et andet sted. Det slog pusherne venligt hen.

Blandt aktivister på Christiania er opfattelsen, at det er politiet, der gør situationen værre:
»Politiet har en interesse i ikke at fjerne problemet på en gang. De signalerer, at de er effektive, men at det er en evig proces, som de skal have penge til at klare«, siger en aktivist.

Aktivisten hæfter sig også ved, at der ikke længere mobiliseres modstand blandt christianitter, når politiet angriber Pusherstreet.
»Der bliver jo heller ikke kastet sten mod politiet længere«, påstår han.

Ifølge vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen er denne uges politiarbejde i Pusherstreet forløbet fredeligt.

TVflux afventer politidirektør Anne Tønnes’ svar på, hvad det egentlig er, Københavns politi ønsker at opnå i Pusherstreet, og hvad pushere og christianitter kan gøre for at løsne konflikten, der skyldes en overordentlig stor efterspørgsel på et euforiserende stof.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA