HASH-BODER SKAL VÆK!!
15. januar 2018
For anden gang på mindre end en måned ryddede Københavns politi i dag boderne væk fra Pusherstreet. Og sådan vil det fortsætte, hvis de organiserede hashhandlere bygger boderne op igen, siger vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen. Otte timer senere var de fleste boder genetaberet. Foto: Finn Thorstein
AF MIKKEL SCHOU
I 2017 blev boderne fjernet fra Pusherstreet omkring 20 gange. Det drejede sig mest om midlertidige boder af mælkekasser og parasoller.
De solide boder blev nemlig revet ned af christianitterne selv, som en reaktion på en skudepisode i slutningen af august 2016.
Men i løbet af 2017 kom de faste boder tilbage. Kort før jul flåede Københavns politi boderne fra hinanden og kørte materialerne væk. Efter få dage var boderne tilbage.
I morges ved 7-tiden kom politiet så igen. Og fjernede boderne. Otte timer senere var de fleste boder genetableret og handlen genoptaget efter en hektisk byggeaktivitet.
POLITIK OG HÆRVÆRK
En pusher undrer sig over, at det bliver ved:
»En halv million danskere ryger hash en gang i mellem. Hashen er kommet for at blive, og jeg har en forpligtelse over for mine stamkunder«, siger pusheren med et skævt smil.
Pusherstreet genopstår ifølge pusheren altid takket være markedskræfter.
Ifølge pusheren valgte politiet i dag at save massive bænkeborde midt over og efterlade dem på stedet (Foto: Natasha Nayeri Kluck på FB).
Andet materiale fra boderne blev taget med af politiet på åben lastbil. Ifølge politiet havde man ikke kapacitet til at tage alting med. Det var en fejl, og politiet vil ved lejlighed hente resten.
Vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen beskriver boderne som bygget i lægter og krydsfinér.
Han vil ikke afsløre, hvornår politiet næste gang river boderne ned:
»Hvis boderne genopbygges, så kommer vi igen«, siger vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen.
Han vil ikke kommentere, hvorvidt en politisk beslutning fra Christiansborg vil ændre på politiets indsats og målsætning.
»Det er ulovligt at købe og sælge hash. Boderne bruges til salg af hash. Derfor piller vi boderne ned. Vi ønsker ikke den åbenlyse organiserede hashhandel i Pusherstreet og henstiller til pusherne og christianitterne om ikke at genopbygge boderne«, siger vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen til TVflux.
Men det fremgår af politiske aftaler, vedtaget af Folketinget, f.eks. hvor mange hashpushere i Christiania, der skal tiltales, og hvor mange visitationer af borgere og bilister i nærområdet, der skal udføres om året. Politiaftalerne sætter mål for politiets indsats og budgetter for en årrække ad gangen. Det er altså som udgangspunkt ikke hos politiet men i Folketinget, der kan ændres på målsætning og indsats.
Artiklen er rettet d. 16. januar 2017, da vicepolitiinspektøren mente, at det var uklart, hvad han var citeret for.