Go to ...

29. maj 2024

POLITIETS STRATEGI


Efter en anholdelsesaktion i Pusherstreet i går forklarer Københavns politi den overordnede målsætning. Den kan koges ned til, at hash er ulovligt, og derfor skal handel med hash bekæmpes. Politiet håber på opbakning fra christianitter.

AF MIKKEL SCHOU

13 blev anholdt i Pusherstreet i går, da Københavns politi gennemførte en aktion. Det fik ifølge politiet 20 maskerede og mørkklædte personer til at angribe politifolk med sten og flasker. Takket være politiets udrustning kom ingen alvorligt til skade, lyder det fra politiet.

Om formålet med gårsdagens aktion skriver vicepolitiinspektør Lars-O. Karlsen til TVflux:

»Københavns Politi gennemfører en langsigtet indsats, der gør hashhandel på Christiania uattraktivt. Vores opgave er at presse og svække de kriminelle, der står bag den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet og styrke de lovlydige og samarbejdende kræfter i området.«

ÅBENLYS HASHHANDEL
»På sigt skal vi gerne opnå en situation, hvor den organiserede åbenlyse hashhandel er minimeret, og hvor politiet kan foretage en patruljering og politimæssig betjening af borgerne på Christiania på niveau med den indsats, som Københavns Politi udfører i udsatte boligområder«, siger vicepolitiinspektør Lars-O. Karlsen.

TVflux ville gerne vide, hvornår hashhandelen er minimeret så meget, at aktioner som i går ikke længere er nødvendig. Men det kan politiet ikke svare på. Det er et politisk spørgsmål, som justitsministeren må svare på, lyder det fra forskellige sider i Københavns politi.

Københavns politi mente tidligere, at en lukning af hashmarkedet i Christiania ville sprede handelen til resten af København. Men den opfattelse ændrede sig, da Task Force Pusherstreet blev oprettet i 2012. Om den tidligere opfattelse siger vicepolitiinspektør Karlsen:

»Det er ikke en opfattelse, jeg er bekendt med. Det er vores erfaring, at lukning af Pusherstreet giver en meget lille opblomstring af hashsalget andre steder i byen, og slet ikke i samme organiserede omfang som i Pusherstreet.«

BESÆT PUSHERSTREET
Hvis politiet vil hashhandelen til livs i Pusherstreet kunne det vel ske ved, at politiet var permanent til stede. Men det er ikke en del af strategien:

»Vi vurderer selvfølgelig situationen løbende, og derfor vil vores tilstedeværelse også være tilpasset den konkrete situation, men egentlig ”besættelse” af Pusherstreet ser vi ikke som en god løsning. Det er forsøgt mange steder rundt i verden, og synes ikke at være en holdbar løsning. Vi ser derimod hyppig tilstedeværelse som en langt bedre og effektiv løsning«, siger vicepolitiinspektør Karlsen.

I går blev der beslaglagt ti kilo hash, fem kilo skunk, 3400 joints. Adskillige cannabisprodukter, dopingmidler, fire knive, tre peberspray og 80.000 kroner fra hashsalg.

FOTO: TVflux-arkiv

Tags: ,

One Response “POLITIETS STRATEGI”

  1. Tina Duus frederiksen
    24. januar 2018 at 10:40 pm

    Det er jo for naivt af viceinspektør Carlsen , at komme med sådan udtalelse citat: der vil kun være en lille opblomstring af hash salg i resten af byen..hahaha seriøst det er bare så uintelligent sagt ,,,, han har jo slet ikk fattet noget som helst … Hold da op !!! hvad er manden total fattesvag hvad fanden tror han at bandekrigen går ud på ?? Bolsje- markedet eller ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA