Go to ...

14. juli 2024

ET STATEMENT FRA EUROPA


Årets vinder af Melodi Grand Prix, Conchita Wurst, gav koncert for Europa-parlamentet. I en tale til parlamentet sagde han, at hans sejr var et statement fra Europa til resten af verden.

“Men det var bare ét statement, og det er ikke nok”, sagde Wurst.

epNyhedsbrev nr. 35, 2014 fra EP¨s repræsentation i Danmark

Onsdag den 8. oktober gæstede vinderen af Eurovision 2014 Conchita Wurst Europa-Parlamentet i Bruxelles. Koncerten var organiseret af vicepræsident i Parlamentet Ulrike Lunacek (De grønne) og støttet af fire af parlamentets øvrige grupper: GUE/NGL, ALDE, EPP og S&D.

Udover at bedåre de fremmødte tilskuere med musik og sang, havde Wurst også mere alvorlige emner på dagsordenen.

Wurst, der også er kendt som ‘Den skæggede dame’ vakte opsigt, da hun i maj vandt Eurovision. Sejren blev set som vigtig for Europas homo – bi – og transseksuelle, og Wurst har gjort det til en mærkesag at promovere deres rettigheder.

Den 25-årige østriger udtalte på et pressemøde i forbindelse med koncerten, at modstanden mod disse grupper er blevet lidt mindre siden sejren i Melodi Grand Prix i København tidligere på året: “Det er små skridt, det anerkender jeg. Jeg er ikke naiv, jeg er optimist. Min sejr i maj var et statement fra Europa til hele verden. Men det var bare ét statement, og det er ikke nok”, sagde Wurst.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From EU