Go to ...

24. juni 2024

DER ER NOGET AT KOMME EFTER


Man kan mene, at tidligere NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen er krigsforbryder, fordi han kommanderede Danmark i krig i Irak. Ny bog tyder på, at han selv var bange for en sag om krigsforbrydelse. Der er altså noget at komme efter, men det er ikke noget nyt.

Kommentar af Mikkel Schou

Anders-fogh-rasmussen-nato-peace-movement
Fotocollage: www.denfri.dk

Det skulle fremgå af Jesper Tynells netop udkomne bog ”Mørkelygten”, at daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen var i tvivl om lovligheden af en krig mod Irak i 2003.

Derfor spurgte han ifølge ”Mørkelygten” Udenrigsministeriets jurister, om han ville kunne blive stillet for en international domstol og dømt for krigsforbrydelser. Sådan som TVflux har forstået juristernes svar, så var der på det tidspunkt endnu ikke en international domstol, der havde kompetence til at dømme personer for aggressions-krig.

Forløbet bringer TVflux i tanke om, hvad der rørte sig i Danmark i takt med den danske krigsdeltagelse:

Allerede kort tid efter Danmarks tilslutning til krigen mod Irak gik der i journalistkredse rygter om, at Udenrigsministeriets jurister var blevet spurgt om lovligheden af krigen mod Irak.

Men den gang gik rygtet på, at det var daværende udenrigsminister Per Stig Møller, der havde spurgt juristerne om han selv senere ville kunne dømmes for krigsforbrydelser.

Ifølge rygtet den gang var juristernes svar, at , ja, han ville kunne dømmes for krigsforbrydelser. Men, at sagen ville kunne trækkes ud i så lang tid, at det var usandsynligt, at han stadig var i live, når dommen faldt.

Hvis der er noget om snakken i ”Mørkelygten”, så er der sandelig noget at komme efter.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Debat