Go to ...

22. april 2024

VEJEN MOD EN POLITISTAT


VIDEO: Preben Wilhjelm advarer mod skridt i retning af politistat i Danmark. Det sker efter sagen om Forsvarets Efterretningstjeneste.

Rigsadvokaten, justitsministeren og chefen for PET mener, at Højesteret ikke er kompetent til at afgøre spørgsmål om rigets sikkerhed og forholdet til fremmede magter.

Det må være konklusionen efter Højesterets beslutning om, at sagerne om det “hemmelige” samarbejde mellem Danmark og USA om at tappe internettet for informationer, godt kan føres for såkaldt åbne døre i retten.

Det er sagerne mod Claus Hjort Frederiksen, tidligere chef for FE Lars Findsen og en PET-medarbejder, som Rigsadvokaten har valgt at droppe, fordi de efter Højesterets kendelse ikke kunne føres for lukkede døre.

På videoen forklarer tidligere folketingsmedlem for VS, Preben Wilhjelm, hvorfor bare tanken om, at Højesteret ikke skal afgøre spørgsmålet om lukkede døre i den slags sager, er et skridt direkte mod en politistat.

Samarbejdet om at tappe internettet fra et internationalt kabelknudepunkt i nærheden af København er blevet bekræftet af blandt andre den tidligere præsident i USA, Obama. Det kom frem, da Obama måtte undskylde over for den daværende tyske kansler Merkel, at hendes telefon var blevet aflyttet af USA.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER