Go to ...

24. juni 2024

CHRISTIANIA I NY TO-FRONTSKRIG


Som om det ikke var nok, at fristaden skal slås med afdrag på gælden for køb af hele molevitten, trækker to nye fronter op i hippiernes land. Københavns kommune vil gøre stedet til en turistattraktion og Pusherstreet spolerer image og idyl.

AF MIKKEL SCHOU

Nu skal der gøres noget ved stilen i Pusherstreet. Den er alt for grisk, voldelig og på alle måder i strid med den oprindelige Christiania-grundlov. Derfor er der indkaldt til Fællesmøde på mandag, hvor alle ærlige christianitter ifølge indkaldelsen bedes møde op.

Indkalderne henviser til den senere tids begivenheder i Pusherstreet, som har været præget af vold og chikane. Også mod christianitter.

Det er hensigten med mødet, at hele Christiania får bedre indsigt i, hvad der foregår på verdens største åbenlyse hash-marked. Indkalderne forventer, at et enigt Christiania vil sige fra over for, hvad der betegnes som: Misbrug af ideen om en fristad.

1 ledvogter
Beboet ledvogterhus i Rusland eller nybyggeri på Christianias Syddyssen??

Christiania har lovgivningsmæssigt i de fleste år befundet sig i et vakuum mellem forskellige ministerier. Da fristaden købte sig selv, blev området normaliseret, sådan at det i dag er Københavns kommune, der har det overordnede planmæssige ansvar og initiativ.

Christianitterne er nu stærkt utilfredse med den kommende kommuneplan, som i høj grad ser fristaden som et rekreativt område for københavnere og turister fra ind- og udland. Der tages slet ikke højde for, at Christiania også er et sted folk bor og arbejder.

Sådan siges det blandt andet i et udkast til et høringssvar:

“Men den del, der er udlagt til fritidsformål, rummer også boliger og institutioner. Vi vil derfor gøre indsigelse mod Kommuneplan 2015’s fejlagtige udlægning af det meste af Fristaden Christiania som fritidsområde.

Fristaden Christiania har netop udviklet en by med en stærk sammenhængskraft ved at skabe en grøn bydel med en dynamisk blend af boliger, erhverv og sociale og kulturelle aktiviteter.”

Christiania ventes også, at anbefale Københavns kommune, at der åbnes op for nybyggeri, som fristaden trænger til.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA