Go to ...

14. juli 2024

CHRISTIANIA-PUSHERE FÆNGSLET TIL DOM


Foreløbig 11 personer med forbindelse til hash-handel på Christiania skal sidde fængslet til deres sag er afsluttet i marts næste år. Dermed kommer de til at sidde varetægtsfængslet et år, inden de får deres dom.

 Af MIKKEL SCHOU

 11 personer, der blev anholdt den 13. marts i år i forbindelse med en stor politiaktion mod Pusherstreet i Christiania, skal sidde fængslet frem til de får deres dom.

Deres sag skal starte den 30. september i år og der er afsat tid til sagen i Københavns byret frem til den 11. marts næste uge.

1 pusher of today

Dommeren besluttede i dag under den såkaldte fristforlængelse, at de tiltalte skal sidde fængslet, indtil de har fået deres dom.

Forsvarerne i sagen, som politiet kalder bod 13, mente ikke, at der var grund til at de tiltalte fortsat skulle være fængslet.

Men dommeren mente, ligesom anklageren, at der var risiko for at de kunne forhindre politiets videre efterforskning, samstemme deres forklaringer, advare andre og genoptage deres kriminalitet.

Minimum 18 måneders fængsel
Heller ikke faren for, at de tiltalte ville komme til at sidde varetægtsfængslet længere, end de vil blive dømt til, var dommeren lydhør over for.

»Hvis I findes skyldige, er der ingen problemer med proportionaliteten (det at de sidder varetægtsfængslet længere, end de bliver dømt til, red.)«, sagde dommeren.

Senioranklager Trine Sorgenfri mente, at de tiltalte risikerede mindst et og et halvt års fængsel.

Ifølge senioranklageren har de tiltalte handlet mere end 700 kilo hash i bod 13 i perioden fra november 2012 til marts 2013, hvor politiet har overvåget Pusherstreet med skjult kamera, og civile agenter har filmet, hvordan de har købt hash i boderne.

Forskellige roller
En af de tiltalte i Bod 13 er udelukkende tiltalt for at have brugt penge, som kæresten tjente ved hash-handelen. Ved en ransagning fandt politiet blandt andet modetasker, hvis ægthed er bekræftet og fastsat til en værdi af 200.000 kroner.

I retten i dag kom det frem, at især kæresten fandt det belastende, at parrets lejlighed, bil og telefoner var blevet aflyttet i gennem et helt år.

En anden fra Bod 13 er udelukkende tiltalt for at transportere hash og penge til og fra boden.

Men der er retspraksis for, at de involverede bliver tiltalt for samlet at have udført den ulovlige handel uanset deres rolle i virksomheden.

Ved den store anholdelsesaktion i Pusherstreet og det øvrige Sjælland den 13. marts i år blev omkring 80 anholdt. De er nu alle tiltalt for organiseret og omfattende hash-handel på Christiania. Deres sager er endnu ikke berammet, da forsvarerne har protesteret mod, at flere sager bliver slået sammen.

Dermed vil der skulle bruges flere dage i retten, og den enkelte tiltaltes sagsomkostninger vil blive tilsvarende større. Derfor er de øvrige tiltalte i sagskomplekset varetægtsfængslet i endnu fire uger. Når der er fastsat tidspunkt for sagernes begyndelse, vil de tiltalte formentlig også blive holdt fængslet til dom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER