Go to ...

24. juni 2024

UNDGÅ EN P-AFGIFT


VIDEO: Det kan være svært at finde en ledig parkeringsplads i Københavns kommune.

P-vagt Henrik Fosdam fortæller om de mest almindelige fejl, der kan give en parkeringsbøde. Nå, nej, det hedder afgift.

Der er ellers nok af pladser at vælge i mellem. Københavns kommune har 126.310 parkeringspladser. Af dem ligger 53.084 i en betalingszone. 12.439 af pladserne er med tidsbegrænsning.

MILLIONER AF KRONER
Kommunen er opmærksom på, at der er mangel på p-pladser. Flere p-pladser skal nedlægges i det, der kaldes Middelalderbyen, altså det inderste af København. Derfor bruger kommunen hvert år frem til 2031 penge på at leje sig ind i private parkeringsanlæg. Det kommer hvert år til at koste 5,9 millioner kroner. Og det har kostet 2,5 millioner kroner midlertidigt at nedlægge 168 p-pladser.

600 p-pladser bliver nedlagt i Middelalderbyen, men de bliver altså erstattet af lejede p-pladser.

Og så er der afsat 3 millioner kroner til at undersøge, hvordan der kan laves flere parkeringsanlæg i brokvarterene. Det kan være underjordiske anlæg eller parkeringshuse. For ikke at nævne de 1,6 millioner kroner, der nu er afsat til undersøge, om der kan lejes endnu flere p-pladser i private anlæg.

Men det er jo småpenge. I 2020 havde Københavns kommune en indtægt på 591 millioner kroner fra p-licenser, p-billetter og p-afgifter.

AF MIKKEL SCHOU

One Response “UNDGÅ EN P-AFGIFT”

  1. Fabian
    7. januar 2023 at 10:22 am

    Godt oplysende

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From KULTUR