Go to ...

29. maj 2024

NU ER DER REJST TILTALE


Den medarbejder fra café Månefiskeren på Christiania, der i oktober blev varetægtsfængslet for grov vold, skal for retten.

Det kom frem i dag på et retsmøde, hvor dommeren besluttede, at den 51-årige fortsat skal sidde fængslet frem til den 16. januar i år.

Anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale for kvalificeret vold, og sagen skal nu berammes af Københavns byret. Det vil sige, at byretten skal finde tid til at sagen kan føres. Forsvareren, advokat Bjørn Caning, mener, at sagen kan overstås på to dage i retten.

På dagens retsmøde kom det også frem, hvorfor dørene blev lukket under de to foregående retsmøder i sagen. Her forklarede forsvareren, at han havde forlangt, at politiet afhørte to vidner til voldsepisoden. Ifølge forklaringen under retsmødet var det kun lykkedes forsvareren at overbevise dommeren om, at det ene vidne skulle afhøres.

Den 23. december meddelte dommeren politiet, at vidnet skulle afhøres. Det er endnu ikke sket.

Ifølge advokat Caning er sagen efterforsket til bunds. Derfor, mente han, er der ingen grund til, at den nu tiltalte stadig sidder varetægtsfængslet. Han mente desuden, at hans klient ville blive frifundet, da han kun havde forsvaret sig selv mod ham, som politiet opfatter som offeret i sagen.

Anklageren, der deltog i retsmødet over video-link, mente, at der stadig var risiko for, at den tiltalte kunne påvirke vidnerne. Det var også den oprindelige grund til, at tiltalte blev varetægtsfængslet i oktober.

Til det svarede forsvareren, at der kun manglede at blive afhørt ét vidne. Og det var et, forsvareren ville have afhørt, så tiltalte havde ingen grund til at påvirke det vidne.

Dommeren mente dog, at der stadig var risiko for, at tiltalte kunne påvirke sagen.

»Det skyldes de divergerende (modstridende) forklaringer, der er kommet frem. Og dit særlige forhold til både vidner og offer«, sagde dommeren.

AF MIKKEL SCHOU

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA