Go to ...

22. april 2024

Fra den russiske tidligere finske by Vyburg

TRIER VIL HAVE FRED


RUSSIAN LIVES ALSO MATTER, skrev Lars von Trier på Instagram tirsdag den 22. august 2023 ifølge det russiske medie RT.com, der er forbudt i den vestlige verden.

Også i Danmark er RT spærret for tilgang på nettet.

Men RT gengiver von Triers besked på Instagram:

“Til hr. Zelenskyj og hr. Putin og ikke mindst fru Frederiksen (der i går som en kåd nyforelsket poserede med smil fra mundvig til mundvig i cockpittet på en af vor tids uhyggeligste drænermaskineri):
“RUSSIAN LIVES MATTER ALSO”
hilsen Lars

På Twitter og Instagram raser folk over von Triers beskedne ønske om, at den militære konflikt standser.

RT skriver oversat af Google:

Danmarks mest kendte filminstruktør har kommenteret landets løfte om F-16 til Ukraine.

Den samme Instagram-konto, som danske filminstruktør Lars von Trier brugt til at søge efter en muse tidligere på måneden, har sendt en besked som reaktion på Københavns løfte om at sende kampfly til Kiev.

“Russiske liv betyder også noget,” stod der på Instagram-opslaget på dansk med en engelsk oversættelse tilføjet i billedteksten. Den var rettet til den ukrainske præsident Vladimir Zelensky, den russiske præsident Vladimir Putin og den danske premierminister Mette Frederiksen. Mette blev beskrevet som en person, der “som en hovedkulds forelsket person poserede i cockpittet på en af vor tids mest uhyggelige dræbermaskiner griner fra øre til øre.”

Frederiksen og Zelensky poserede for kameraerne siddende i en F-16 i søndags. Danmark har lovet Ukraine 19 af de amerikansk-fremstillede kampfly.

Tidligere på måneden postede den samme Instagram-konto en kort video af von Trier på udkig efter en “kæreste eller muse.” Den to gange fraskilte instruktør talte om at have Parkinsons, obsessiv-kompulsiv lidelse og “i øjeblikket kontrolleret alkoholisme”, men insisterede på, at “på en god dag, i det rigtige selskab, kan jeg være en ganske charmerende partner.”

Den 67-årige von Trier er Danmarks mest kendte filmskaber, berømt for film som ’Antichrist’, ’Melancholia’, ’Nymphomaniac Vols. I og II’, og ‘Dogville’.

Danmark og Holland går forrest for at bevæbne Ukraine med F-16 kampfly, på trods af Ruslands advarsler om, at dette ville eskalere konflikten. København er allerede begyndt at træne nogle ukrainske piloter, mens hollænderne har lovet at levere et uspecificeret antal jagerfly på et fremtidigt tidspunkt med Washingtons velsignelse.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER