Go to ...

29. maj 2024

Advokat Hanne Reumert i sag om et gram heroin

HEROIN PÅ CHRISTIANIA


Under en aktion mod hashhandlen i Pusherstreet på Christiania fandt politiet den 23. december sidste år et gram heroin. Hårde stoffer er ellers bandlyst i fristaden. Heroinen blev fundet et sted, der kaldes PC-cafeen.

AF MIKKEL SCHOU

På et retsmøde i Københavns byret i dag stod en ung mand anklaget for at være en del af den organiserede hashhandel på Christiania. To politifolk vidnede om, hvad der var sket den 23. december sidste år i Pusherstreet.

Ifølge dem blev en ung mand set løbe med et bodklæde. Det er et klæde, der ligger på disken i en hashbod med varerne på og som nemt kan samles og fjernes, hvis politiet kommer. Og det gjorde politiet den dag. Ifølge de to vidner, der begge var i civil, løb den unge mand målrettet hen imod og ind i PC-cafeen, der ligger om hjørnet tyve meter fra Pusherstreets begyndelse.

UD GENNEM BAGDØR
Den ene betjent stillede sig ved cafeens bagdør. Den anden ventede ved fordøren på, at uniformeret politi kom frem.

Mens politiet trængte ind gennem fordøren, blev den unge mand anholdt, da han forsøgte at undslippe gennem bagdøren.

I PC-cafeen, forklarede de to politifolk i dag, blev der fundet omkring fem kilo hash-produkter, en kniv og et gram heroin. Genstandene lå spredt ud i hele cafeen. Et kontantbeløb på omkring 150.000 kroner blev også fundet forskellige steder. Og den unge mands bodklæde med et par hundrede gram hashprodukter.

Det var den ene betjents overbevisning, at PC-cafeen blev brugt som lager for hash-produkter til salg i Pusherstreet.

Det undrede den unge mands forsvarer, advokat Hanne Reumert, sig over. Hun spurgte, om ikke cafeen ofte gennem årene på grund af sin beliggenhed tæt ved Pusherstreet var blevet ransaget, og om man tidligere havde haft indtryk af, at der var tale om et hashlager.

Betjenten svarede, at cafeen tidligere var blevet ransaget, men at man ikke havde anset det for et lager.

HÅRDE STOFFER I FRISTAD
I retten i dag ville den unge mand kun indrømme, at det var ham, der var løbet med bodklædet. Hvad der ellers blev fundet i PC-cafeen, kendte han ikke noget til. Heller ikke det ene gram heroin.

Retten mente heller ikke, at det kunne bevises, at heroinen var hans. Men han blev idømt tre måneders fængsel for sin del af den organiserede hashhandel.

Politiet har tidligere enkelte gange fundet lignende små mængder heroin i hash-boderne i Pusherstreet. Det antages af politiet at være til eget forbrug og altså ikke beregnet for salg. Besiddelse af hårde stoffer som heroin er udvisningsgrund på Christiania. Men det er uvist, hvilke konsekvenser denne sag vil få på fristaden, da ingen vil tage ejerskab over fundet af heroin i PC-cafeen.

One Response “HEROIN PÅ CHRISTIANIA”

  1. 13. marts 2020 at 3:34 pm

    Super godt dækket – vigtigt at det bliver belyst !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA