Go to ...

24. juni 2024

LØVE AUTO BRØLEDE MEN ENDTE I FORLIG


Mekaniker forlangte betaling for arbejde, der ikke var bestilt. Så beholdt bilejeren mekanikerens lånebil. Næsten tre måneder senere får Holbæk ret parterne til at indgå forlig.

AF MIKKEL SCHOU

En kvinde på Reersø var bruger af sin svigerfars Ford Focus, da hun kørte den til Løve Auto på Vestsjælland. Hun bad dem om, at ordne venstre forhjul, som gav mislyde. Bilen blev efterladt hos Løve Auto, og hun kørte væk i en lånebil. Det var den 4. august i år. Et par dage efter får hun en sms fra værkstedet om, at bilen er færdig, og at regningen lyder på næsten 16.000 kroner.

1 anne lars
Bruger og ejer af en Ford Focus fra Reersø, der blev holdt som gidsel i sag om mekanikerregning

Sådan lød forklaringen i dag i fogedretten i Holbæk. Og når sagen endte i retten, skyldtes det, at ejeren af Løve Auto, Gert Sørensen, nægtede at udlevere Ford’en, førend regningen var betalt. Og lånebilen ville blive meldt efterlyst hos politiet, hvis den ikke blev afleveret samme aften.

Kvinden ringede til politiet for at høre, hvad hun skulle gøre. Hun skulle gå til fogeden, sagde politiet.

Hun taler dog med Gert Sørensen for at undgå en retssag, og de taler om, at mekanikeren fjerner de dele, som hun ikke mener, hun har bedt om at få udskiftet. Men ifølge Johansen ændrer mekanikeren mening, og derfor ender sagen i fogedretten.

I retten er parterne ikke enige om forløbet. Mekanikeren siger for eksempel, at han over telefonen gav hende, hvad han kalder et ”internt tilbud”. Det mener hun aldrig, hun har hørt om. Mekanikeren forklarer også, at bilen ikke var i lovlig stand, da han modtog den, og at han havde repareret den, så den var lovlig.

FOGEDSAG OG CIVILSAG
Dommeren i sagen i dag gjorde opmærksom på, at situationen var lidt vanskelig, fordi der både var tale om en fogedsag, der handlede om mekanikerens tilbageholdelse af en bil, og om en civilsag, der handlede om, hvor meget mekanikeren skulle have i betaling for reparation og leje af lånebil.

På et tidspunkt blev dommeren træt af, at især mekanikerens advokat blandede tingene sammen, og opfordrede til, at man gik i gang med at diskutere muligheden for et forlig. Brugeren og ejeren af bilen var mødt op uden advokat.

TVflux, en journalist og en praktikant fra Motormagasinet blev sendt uden for døren under parternes forhandling, der varede i ti minutter.

Da var det lykkedes dommeren at nå frem til et forlig, som begge parter accepterede:

Mekanikeren skal have 8.300 kroner for reparation og billeje. Han skal afmontere de dele, der ikke var aftalt, og sætte de gamle på igen, så bilen kan køre fra værksted.

Mekaniker Gert Sørensen sagde i retten:

”Det var jo det, vi foreslog for længe siden.”

Modparten var tilfreds med, at sagen endelig var slut. Mekanikeren havde oprindeligt forlangt 130 kroner per dag i leje af lånebilen, og det alene ville have løbet op i omkring 15.000 kroner.

Mandag morgen klokken 09.00 skal parterne mødes på Løve Auto for at udveksle køretøjer.

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER