Go to ...

29. maj 2024

GRÅT NYTÅR TIL ALLE


Mens vi venter på dronningens tale, kan vi konstatere, at 2017 stod i militarismens tegn. Også i Danmark, hvor danske soldater fra nytår skal dække NATOs grænse til Rusland. Men værst af alt, blev det endeligt besluttet at købe USA’s kampfly F-35.

KOMMENTAR FRA MIKKEL SCHOU

Det var gråt i 2017. Regeringen huskes ikke for en række fejltagelser men som én stor fejl, der begyndte med Fogh og 11. september.

Først krigen mod terrorisme, som tillader USA at gribe væbnet ind over alt i verden, hvis USA kan opnå en militær eller økomisk fordel ved det. Og siden en yderligere militær optrapning mod Rusland.

Claus H. Frederiksen er nu forsvarsminister. Og ham der til sidst landede aftalen om at indkøbe et nyt kampfly i USA. Et fly, der af eksperter anses for kun at have offensive og aggressive egenskaber. Egenskaber, som Rasmus Jarlov (K) tidligere har forklaret TVflux, er nødvendige for at kunne angribe Rusland, inden de angriber os.

Helt symbolsk er udstationeringen af danske soldater i Estland, hvor de skal manifestere NATO’s vilje til at forsvare Baltikum, selvom alle militære eksperter (og politikere) er enige om, at Rusland ingen planer har for en invasion…lige nu.

Trump mindes her på redaktionen mest for sine valgløfter om, at USA skulle engagere sig mindre militært, og at krigene i Afghanistan, Irak og Libyen var tåbelige (hvilket de er også er for en forretningsmand, der ikke er i våbenindustrien men på byggemarkedet).

Putin bliver valgt igen til foråret i Rusland. Ikke fordi en liberalistisk modkandidat (uden den fornødne vælgeropbakning) forhindres i at stille op.

Ruslandskendere mener snarere, at Putin har majoriteten bag sig i den grundtanke, at statens mulighed for at fungere suverænt går forud for pludselige ”demokratiske” rettigheders udbredelse.

Kun få russere ønsker en gentagelse af Jeltsins USA-liberalistiske røver-økonomi. Og lige så få ønsker en overtagelse af russisk kultur og dagligliv gennem udenlandsk, kommerciel forbrugerisme.

I Nordkorea frygtede de så meget en ”humanitær” indsats fra USA, at de tilegnede sig A-våben. En klog beslutning, nyere verdenshistorie taget i betragtning. Nordkorea er en kat trængt op i et hjørne. Gud være lovet gør USA ikke alvor ud af en krig.

Må 2018 blive et lykkeligt år for civilbefolkningen i Yemen, Palæstina, Syrien og andre steder, hvor krigens ondskab ellers råder, for at vi kan være i sikkerhed, siger de. Hvor var vi dog – trods den elendige sommer, efterår og vinter – privilegerede i årets Danmark.

Rigtig grå og regnfuld nytårsaften til alle os på TVflux og andre steder inden for DMIs nedbørsradarbillede.

Foto: Wikiwand.com

Tags: , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From KULTUR