Go to ...

14. juli 2024

GLÆDE OVER STRAF I BOD 1


Hash-straffe stærkt beskåret af Byretten. Dom for brandbomber mod politi

Fra domsafsigelse den 11. februar 2005
Af Mikkel Schou
To pushere frygtede at blive idømt fire års fængsel. Det gik anklageren nemlig efter med påstanden om, at de to i fællesskab havde solgt 170 kg hash. Der bredte sig derfor et smil hele vejen rundt på den enes skaldede hoved, da dommen blev forkyndt: To års fængsel for handel med 39 kg hash

Endnu en gang blev politiets skøn over hash-handelen voldsomt skåret ned af Byretten. Men billigt bliver det ikke for de dømte. De to pushere skal hver betale 170.000 til staten. Det er den fortjeneste, retten mener de har haft ved et overskud på mindst ti kroner pr gram hash. De skylder hver deres advokat over 300.000 kroner.

En tredje skal betale 50.000 for fortjeneste, 300.000 til advokat plus et år og tre måneders fængsel, som er udstået med ti måneders varetægtsfængsling heraf to måneder i isolation. Retten mente det ved videodokumentation bevist, at han havde solgt mindst 14 kg.

Konfiskation
Anklageren ville have konfiskeret 33 grupper af genstande hos den ene mand. Herunder to motorcykler, 50 par mærke-bukser, 20 mode-solbriller og diverse bord-service. Byretten mente kun, at et stereoanlæg og to fjernsynsskærme kunne konfiskeres efter straffelovens særlige § 76a, hvor det er den tiltalte, der skal bevise, at han er kommet retsmæssigt til værdierne.

Men politiet kan gøre udlæg i alle tingene, som stadig er beslaglagt, for at dække mandens gæld på omkring en halv million kroner.

Det fik manden til i retten at udbryde: Vil de sælge mit tøj?

De to pushere skal blive i fængsel for at afsone det resterende af straffen de blev idømt. Den ene bad om at blive løsladt, den anden foretrak at blive. Men byretten besluttede altså at de begge bliver siddende.

Hos den tredje pusher ville politiet konfiskere 40.700 US-dollars, som han blev anholdt med i lufthavnen på vej til Israel. Men retten fandt det ”overvejende betænkeligt at tilsiddesætte tiltaltes forklaring om at pengene var en andens lovlige investering”. En ven havde nemlig i retten forklaret, at pengene var hans. Og derfor kan pengene ikke konfiskeres.

Løber dømt for våbenbesiddelse
Tre løbere blev dømt for at medvirke til hash-handel. To fik et års fængsel.

En fik ni måneder. Straf for ulovlig våbenbesiddelse indgik i dommen. Han havde, uden politiets tilladelse, som det hedder i dommen, produceret brandbomber, ved at tape tre lightergasflasker sammen og smidt dem i en brændende olietønde i Pusherstreet. De eksploderede da politiet rykkede ind, og derfor blev løberen dømt for at have bragt andres liv og førlighed i fare og have overtrådt våbenloven.

Byretten mente, at de tre løbere havde haft så lidt økonomisk udbytte af deres arbejde, at de ikke, lige som pusherne, skulle afgive fortjenesten til staten. Men de skal hver betale omkring 300.000 kroner til advokat. Penge som det offentlige i første omgang lægger ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet