Go to ...

23. juni 2024

FRIFUNDET FOR AT RÅBE OST


En yngre mand uden uddannelse og indtægt var i Københavns byret i dag tiltalt for at advare pusherne i Christiania ved at råbe OST, da han så politiet ankomme.

Men han endte med kun at blive idømt en bøde på 4.000 kroner for besiddelse af 2,26 gram hash.

»Vi skulle nok have set den video bedre igennem«, sagde anklageren efter dommen.

»Videoen siger jo tydeligvis noget andet end de to politividners forklaring. Så det er klart, at han bliver frifundet.«

De to politividner forklarede, at de i slutningen af maj i år havde set og hørt manden råbe OST tæt ved Pusherstreet. Men filmen fra den ene betjents body camera viste, at den tiltalte, som var let genkendelig på sin påklædning, stod et andet sted end dér, hvor politiet forklarede.

Sagen havde været udsat, fordi en betjent ikke kunne komme og vidne. Og den udsættelse var nødvendig for en frifindelse, indrømmer anklageren. For selvom videoen blev vist ved første retsmøde, havde ingen lagt mærke til, hvor tiltalte var placeret.

»Hvis sagen var blevet afsluttet ved sidste retsmøde, var manden blevet dømt. Så det er kun, fordi forsvareren og tiltalte har nærstuderet videoen, at han bliver frifundet. Det er min erfaring, at retten ellers lægger meget stor vægt på politibetjentes forklaringer i retten. Men på grund af videoen er der klart tale om rimelig tvivl om, hvad der er sket.«

Den tiltalte var tidligere dømt for overtrædelse af både loven og bekendtgørelsen om euforiserende stoffer.

Anklageren mente, at han skulle gennemføre sagen, sådan som den oprindeligt var planlagt, og argumenterede derfor for, at tiltalte skulle idømmes fem måneders ubetinget fængsel for at være en del af et vagtkorps omkring Pusherstreet.

AF MIKKEL SCHOU

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER