Go to ...

22. april 2024

ANGST AFLØSES AF TVANG


Nu er danske medier begyndt at stille kritiske spørgsmål til indsatsen mod smitte med Covid-19.

Ekstrabladets lederskribent tvivler på, at restriktionerne nytter noget.

Politiken borer i, hvor mange af de indlagte, der er syge af Covid-19 eller bare er smittet, men indlagt af anden årsag. Statens Serum Institut kan ikke give et præcist svar.

De horrible historier fra Norditalien er sunket i baggrunden. Sverige overlevede, selvom hele verden rystede på hovedet af landets afslappede tilgang til smitterisiko.

For et år siden blev vi fortalt, at det eneste, der kunne redde Jordens befolkning, var en vaccine.

Den er her nu. Men det viser sig, at den ikke forhindrer smitte. Og at nogen dør i umiddelbar forlængelse af vaccination. De fleste siges dog at få et mildere forløb, hvis de smittes, men er vaccinerede. Undtagen de unge, der kommer nemt gennem et sygdomsforløb uden vaccine.

Alt i alt må man sige, at det ser ud som om, at vaccinen først og fremmest sikrer den vaccinerede mod et hårdt sygdomsforløb. Om man ønsker dét, må være et personligt valg. Ellers skulle vi vel også forbyde tobak og alkohol.

Når man dertil lægger, at Europarådet anbefaler, at de uvaccinerede ikke udsættes for forskelsbehandling eller på anden måde tvinges til at lade sig vaccinere, må man undre sig over regeringens og visse eksperters retorik.

Eksperterne indrømmer gerne, at de genindførte restriktioner skal få folk til at lade sig vaccinere. Det skal simpelthen være besværligt ikke at være vaccineret.

Statsministeren har proklameret, at der ikke findes nogen undskyldning for ikke at lade sig vaccinere.

Det er tydeligt, at den del af befolkningen, der enten bøjer sig for den opblæste trussel om personlig død, eller mener, at det er en solidarisk pligt at medvirke til, hvad der oprindeligt blev fortalt, var en måde at immunisere befolkningen på, nu er blevet vaccineret. Omkring 85% af den voksne befolkning. Tilstrækkeligt til at opnå masseimmunitet, som vi blev forklaret, inden vaccinen kom.

At der også er læger, der mener, at sygdommen kan mildnes ved opbygning af et almindeligt velfungerende immunforsvar, eller at det på langt sigt er bedre at blive immun gennem smitte, er nærmest tabu.

Israel, der var hurtigst ude med vaccinen og har en af de mest gennemført vaccinerede befolkninger, oplevede i slutningen af august det højeste antal smittede på en dag.

Når dødsangsten ikke kan få de sidste til at lade sig vaccinere, er det fristende at bruge statsministerens ord fra en anden sammenhæng:

LEV MED DET.

Af Mikkel Schou, lederskribent

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From KULTUR