Go to ...

23. februar 2024

TVFLUX NÆGTET ADGANG


Medie og Dansk Palæstinensisk Venskabsforening er ikke velkomne på seminar om Israel. TVflux havde oprindeligt fået bekræftet sin deltagelse.

AF MIKKEL SCHOU

Søndag er der arrangement i synagogen i København. Det er foreningen MIFF (Med Israel for fred), der holder seminar under overskriften ”Hvordan bekæmper man angreb på Israels legitimitet?”.

TVflux havde efter telefonsamtale med arrangøren fået skriftligt tilsagn om at måtte deltage på seminaret og aftalt interview med en af oplægsholderne, en israelsk journalist.

For få dage siden fik TVflux en email, hvoraf det fremgik, at MIFF af sikkerhedsfolk var blevet frarådet at lukke TVflux ind i synagogen.

TVflux sendte en email til arrangøren for at få en nærmere forklaring på den pludselige tilbagetrækning af invitation til seminaret. Men fik intet svar.

Til gengæld fremgår det af MIFFs hjemmeside, at også formanden for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening er blevet nægtet adgang, da han søgte om at måtte deltage. Med samme begrundelse som over for TVflux: sikkerhedsfolk advarer.

På hjemmesiden forklarer MIFF om formanden for Dansk Palæstinensisk Forening, at han ikke udgår en fysisk trussel, men at der er risiko for, at han vil forstyrre seminaret.

TVflux havde set frem til en uddybning af foreningens opfattelse af, hvad der er angreb på Israels legitimitet, og hvilke løgne der ifølge oplægget til seminaret florerer om staten Israel.

TVflux havde allerede ved tilmeldingen til arrangementet konstateret en livlig søgning på en artikel om Palæstina, som TVflux publicerede et år tidligere.

I samme forbindelse blev der pludseligt også sendt fire kommentarer til artiklen, som TVflux godkendte.

Det er første gang, TVflux er blevet nægtet adgang til at dække et arrangement i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Israel