Go to ...

27. februar 2024

CHRISTIANIA I CHOK


Vantro og sorg prægede fristaden i dag efter et grufuldt drab.

AF MIKKEL SCHOU
Efter midnat natten til idag udspændte der sig ifølge vidner et surrealistisk, kaotisk forløb på tredje sal i den såkaldte Opera-bygning.

Her havde en 58-årig christianit om aftenen været på arbejde på spillestedet Operaen. Efter lukketid omkring klokken 24 er han i sin lille lejlighed på 3. sal i samme bygning. Omkring klokken 01.30 opdager en anden beboer, at der er brand i den lille lejlighed. Indenfor har den 58-årige fået skåret halsen over.

Den formodede gerningsmand findes i en kaotisk optræden på etagegangen, hvorefter han trænger nøgen ind i et andet værelse. Her springer han uprovokeret ud ad vinduet og hovedkulds ned i Pusherstreet. Nogle timer senere dør han af sine kvæstelser. Den formodede gerningsmand er ukendt på Christiania og endnu ikke identificeret af politiet. Han må antages at have handlet i en psykotisk tilstand.

Den dræbte 58-årige var en vellidt medarbejder på Operaen i hen ved 30 år, ligesom han arbejdede på Christianias informationskontor Nyt Forum, som også ligger i Opera-bygningen. Han var derudover musiker og optrådte gerne selv på Operaen om søndagen og i den Grå Hal til jul.

Han beskrives som ualmindelig fredelig, gemytlig og hjælpsom. Alle berørte på Christiania er derfor uforstående over for hans absurde skæbne. Intet heller tyder på, at han kendte sin banemand.

Christianitter peger derimod på, at psykisk syge af og til søger til Christiania som et fristed, og at psykiatrien har for travlt med at udskrive endnu ikke raske patienter.

Flere musikarrangementer på Christiania måtte aflyses fredag aften i respekt og sorg over nattens begivenhed.

Den formodede gerningsmand er senere idag blevet identificeret af politiet, som ikke oplyser nærmere.

Ifølge EkstraBladet er den formodede gerningsmand en 32-årig udlænding.

Artiklen er redigeret den 31. januar efter venlig henvendelse fra pårørende.

FOTO: Opera-bygningen på Christiania

3 Responses “CHRISTIANIA I CHOK”

 1. Kim Kregler
  27. januar 2018 at 2:18 am

  Beklager taste fejl …
  Hvil i fred ?️

 2. Kim
  26. januar 2018 at 7:23 pm

  Kære Mikkel, tak for at du kaster lidt lys over hvad der er sket; men vær nu sød at rette denne sætning for det er noget vrøvl og kan altså misforståes på en meget uheldig måde:
  ” Christiania mistede to dedikerede beboere og en formodet gerningsmand tog sit liv i denne uge”

  • Kim
   26. januar 2018 at 9:19 pm

   Ser at det nu er rettet, tak for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA