Go to ...

29. maj 2024

BROSTENENE ER FLYTTET


VIDEO: Nu er brostenene fra Pusherstreet blevet flyttet. De lå i det, der kaldes Hakket, til venstre for Bageren i Christiania, hvor der før var et par hash-boder.

Nu kan spillestedet Operaen endelig lave udeservering. Christiania Radio kan sende derfra i de varme måneder, og Christiania TV, christianitter, TVflux og andre kan vise relevante dokumentarer om fristaden på storskærm.

Der har ikke været planer for pladsen, da den skulle bruges til at have brostenene liggende.

Det er TVflux materielafdeling, der har stået for ommøbleringen i denne uge.

Bageren lukkede op for udeservering på den anden side, da der i denne uge blev gravet i Pusherstreet. Der har tidligere været udeservering, men det har været forbeholdt pushere og deres medarbejdere. Almindelige kunder har været henvist til den disk, der nu er lukket pga. gravearbejde.

Bygningen, der rummer Bageren, er så dårligt vedligeholdt, at det meste bindingsværk er rådnet væk. Personalet frygtede derfor, at murværket ikke kunne holde til presset fra de mange brosten, der lå stablet op ad muren.

Omkring 1990 lavede Bageren Københavns bedste croissanter. Café Europa på Amagertorv ville kun servere dem fra Christiania. Det insisterede ejeren Mads Nørgaard på.

En overgang var det TVflux transportafdeling, der stod for leveringen.

One Response “BROSTENENE ER FLYTTET”

  1. 29. april 2024 at 5:47 am

    Hvor godt ! God brug af en lille fin space . Vis endelig også Niels Vests gode dokumentar film og hvis I kan få fat i DR s dokumentarer om Fanilien Hansen fra Rødovre som flyttet på Christiania med forbehold ! Efter en uge elskede de Christiania livet . De kombtilbage nogle år efter og var glade for Et ugelangt til besøg . Kh Marie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA