Go to ...

29. maj 2024

BETJENT TRÆKKER PISTOL I FRISTAD


Politi rasende under udisciplineret aktion mod Pusherstreet, hvor betjent hæver pistol.

Af MIKKEL SCHOU
d. 12. maj 2005

En politimand trak sin pistol på Christiania den 9.maj i år i forbindelse med en politi-aktion.

”Det var en beslutning manden selv traf. Uden ordre fra en overordnet”, siger politiets talsmand Flemming Steen Munck, til flix.dk.

polpist

Flere vidner siger til flix.dk, at især to politibetjente var stærkt ophidsede og forsøgte at oppiske en hadsk og voldelig stemning.

En freelance fotojournalist blev slået ned bagfra med en knippel af en politimand. Fotografen blev efter otte timers anholdelse sigtet for at udøve vold mod politiet med venstre hånd, mens han filmede med den højre hånd.

Fotografen siger til flix.dk, at betjente beskyldte ham for at være ejeren af pistol-patroner, der blev fundet i nærheden.

Københavns Byret valgte den 9. maj at konfiskere fotografens video-materiale, fordi det kan indgå som bevismateriale mod fotografen. Byretten nedlagde også, ifølge fotografen, foged-forbud med enhver anvendelse af videomaterialet, så længe det er konfiskeret.

Dansk Journalistforbund sidder alle til møde resten af dagen. Men fotografen mener at vide, at Journalistforbundet vil tage sagen op overfor politi og retsvæsen.

Overfaldet på fotografen blev desuden fotograferet af en anden fotograf på Christiania. Ligesom der er fotos af tilsyneladende rasende politibetjente, der neddæmpes af kolleger. Det er alle fotos som flix.dk har set.

Tags:

More Stories From CHRISTIANIA