Go to ...

23. februar 2024

PROTEST MOD PRIVATISERING


23.04.11   Loftsetagen på en af de gamle militære bygninger på Christiania blev i dag besat af christianitter og sympatisører.

Det sker som en protest mod beboerne i bygningen, der tilsyneladende vil forhandle med staten uden om fristadens fællesskab.

Af Mikkel Schou

TVlfux har tidligere skrevet, at besættelsen af loftsrummet var baseret på ønsket om ungdomsboliger på Christiania.

Men det skulle ikke være tilfældet.

Ifølge en af initiativtagerne til besættelsen er der snarere tale om protest mod, at bygningens beboere tilsyneladende forsøger at forhandle en løsning igennem om ejendomsforholdet direkte med staten.

Staten har pålagt Christiania inden 2. maj at forholde sig til, hvordan bygningerne på Christiania fremover skal ejes.

Staten har foreslået, at bygningerne kan overtages af fællesskabet Christiania i form af en fond, der så lejer dem videre til christianitterne. Eller bygningerne kan købes af de enkelte brugere.

Christiania har forsøgt at forhandle som et fællesskab over for staten, mens enkelte christianitter allerede ved den omfattende retssag forsøgte at føre deres sag individuelt.

Sagen nåede helt til Højesteret, hvor der tidligere i år blev afsagt dom, der godkendte regeringens plan for Christiania og dermed også, at christianitterne ikke havde nogen formelle rettigheder til området, der ikke kunne opsiges.

Tilsyneladende forsøger beboerne i det såkaldte Løvehuset at få en løsning med staten udenom Christiania.

Og det skulle altså være grunden til at bygningens loft blev besat.

Besættelsen blev overvåget af mere end 50 christianitter og sympatisører, der tog ophold i Løvehusets store have, som er indhegnet og påsat skilte med opfordring til andre end beboerne om at holde sig væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA