Go to ...

22. juli 2024

ANKLAGER UDE AF TRIT


”Motherfuckeren, er det Dem?” spurgte anklager Bo Øskov en tiltalt i sagen om Christianias særlige vagtkorps.

Fra retsmøde i vagtsag den 11. maj 2005
Af Mikkel Schou

Den tiltalte forklarede anklageren, at det var et ord han brugte en gang i mellem, men at det ikke var et navn. Anklageren bedyrede, at det skam heller ikke var et navn han ville bruge.

Motherfuckeren dukkede op under afspilning af en telefonsamtale, som den tiltalte havde ført inden sin anholdelse i marts sidste år. Under en senere samtale siger tiltalte:

”Det er storgrineren.”

Det fik anklageren til at spørge:

”Kender De Storgrineren?”

Det mente nogle blandt tilhørerne var for grineren.

Den tiltalte blev også udspurgt om andre øgenavne, som han ikke kendte. For eksempel Sheriffen, Terminator og Dyrehandleren.

Anklager Bo Øskov meddelte retten i går, at han ikke har været på Christiania siden 1973. Det er måske en del af forklaringen på, at anklageren åbenbart ikke har indsigt i unge menneskers kommunikationsformer. Han spurgte også tiltalte om det var normalt på Christiania at tale på engelsk og bruge engelske vendinger.

Den tiltalte forklarede, at når han i samtaler på telefon sagde, at der var gang i den, var det et computerspil han var i gang med. Han hævder at være verdens tredje bedste i computerspillet ”USArmy”.

Den tiltaltes advokat, Merethe Stagetorn, henviste til en rapport fra politiets tekniske undersøgelser af de aflyttede samtaler fra telefon og radio-kommunikation. Efter en stemmeanalyse konkluderede politiets teknikere, at optagelserne er for dårlige til at hævde, at det er tiltalte, der taler.

Politiet mener også at tiltalte er ansvarlig for et stort våbenfund på en adresse, som ikke er tiltalte bekendt. Fundet blev gjort syv måneder efter mandens fængsling. Anklager hævder en forbindelse, fordi tiltaltes, hans kærestes og hans børns pas lå på det loft, hvor våbnene blev fundet. Manden har været varetægtsfængslet siden marts sidste år.

I dag blev den anden i rækken af tiltalte afhørt. Det blev kort, da den tiltalte henholdte sig til en forklaring han tidligere havde givet under et grundlovsforhør. Han er ligesom tre andre stadig fængslet.

Retssagen mod Christianias særlige Vagtkorps løber frem til 30. juni. Inden da er der afholdt omkring 25 retsmøder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet