Go to ...

14. juli 2024

300 PROTESTERER OVER ISRAELS FORBRYDELSER


Holger K. Nielsen (SF) gav udelukkende den israelske regering skylden for den optrappede situation i Palæstina/Israel, da han i aftes talte til en demonstration mod de israelske angreb på Palæstinas befolkning.

Enhedslisten fordømte bombardementerne af Gaza, mens advokat Christian Harlang mindede om, at der er tale om krigsforbrydelser.

Af MIKKEL SCHOU

palæstina demo juli 2014 2
Holger K. Nielsen (SF) fordømte de uproportionelle angreb på Palæstina

Omkring 300 borgere dukkede op på Københavns rådhusplads til protest mod Israels angreb på Gaza. Der var hovedsaligt tale om herboende palæstinensere.

SFs udenrigsordfører Holger K. Nielsen indledte protesten med at fordømme den israelske regering for at optrappe konflikten og reelt ikke ønske fred med palæstinenserne.

Holger K. Nielsen mente desuden, at Israels militære reaktion ikke så meget var en hævnaktion for drabet på tre israelske teenagere som det var en reaktion på, at Hamas er gået med i en palæstinensisk samlingsregering.

Det palæstinensiske sammenhold opfatter Israel åbenbart som en trussel, konstaterede Holger K. Nielsen.

Enhedslistens repræsentant spurgte retorisk, om man må bombe et fængsel. Det må man selvfølgelig ikke. Men Gaza er, understregede han, verdens største fængsel. Befolkningen har ikke en chance for at forsvare sig selv.

Advokat Christian Harlang henviste i sin tale til, at den international domstal i Haag for ti år siden slog fast, at Israel udøver krigsforbrydelser mod den palæstinensiske befolkning, at bosættelserne er ulovlige og at Israel skal opføre sig som den besættelsesmagt, landet faktisk er.

Advokaten mindede om, at det første bombeangreb rettet mod en civilbefolkning var englændernes bombardement af København i 1807. Sådanne angreb er siden blevet betragtet som en forbrydelse.

palæstina demo juli 2014 1

Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, der havde indkaldt til demonstrationen, gør opmærksom på, at 31 palæstinensere er blevet dræbt siden i mandags, heraf otte børn.

Foreningen udtaler:

Israels brutalitet, primitive opførsel og gentagne forbrydelser mod den palæstinensiske civilbefolkning er en skamplet på menneskeheden. Der er derfor et stort behov for at vi samles og udtrykker vores klare støtte til det palæstinensiske folk under paroler som:

– NEJ til kollektiv afstraffelse af palæstinenserne

– NEJ til besættelse

– NEJ til bosættelser

– NEJ til Israels massearrestationer af palæstinensere

– Frihed til de tusinde af palæstinensiske fanger i de israelske fængsler

– JA til fred

– FRED er mulig

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Israel