Go to ...

29. maj 2024

VIDNE: »MANGE BLEV STRANGULERET EFTER BRAND I ODESSA«


Krigen om Ukraine er intens. Ikke mindst i medierne. TVflux linker her til en historie om, hvad der skete i Odessa, da ukrainske højreradikale satte ild til en fagforeningsbygning.

Tragedien fik meget lidt omtale i danske medier. Måske fordi den ikke passer ind i fortællingen om ukrainere, der fredeligt kæmper for ”demokrati”.

Kommentar af MIKKEL SCHOU

1 odessa
Foto: Russia Today

Et vidne beskriver overfor Russia Today, hvad der skete i Odessa, da højreradikale satte ild til en fagforeningsbygning, hvor aktivister for selvstyre havde søgt tilflugt.

Det er muligt, at Russia Today er underlagt myndighedernes kontrol i Rusland. Det er endda muligt, at det er propaganda. Men derfor kan det jo godt være sandt.

Så for dem, der mener, at DRs reporteren fra Ukraine er ensidig, nærmest hysterisk sensationel, er Russia Today en nuancering af det samlede mediebillede.

TVflux bemærkede dog, at DRs tvavis i aftes præsenterede NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen for de nærliggende spørgsmål:

Hvorfor må ukrainerne ikke stemme om, hvilket land de vil tilhøre ?

Det må de godt, kunne man forstå på NATO, det skulle bare være lovligt !!

Anders Fogh Rasmussen foretrækker, at præsidentvalget den 25 maj gennemføres først.

Da Rasmussen så blev mindet om, at den forrige præsident var lovligt valgt, sagde han, at præsidenten var blevet væltet af et flertal i befolkningen (hvilket er tvivlsomt).

Ukrainerne kan altså, ifølge NATO, uden om parlamentet vælte præsidenten. Men de må ikke stemme om selvstændighed eller tilknytning til Rusland.

Det er det Putin praktiserer: Styret demokrati.

Og det vi så i Palæstina, Ægypten.. Når nogen bliver valgt, som Vesten ikke bryder sig om, så anerkender vi ikke valgtet.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Debat