Go to ...

23. februar 2024

VAGTER HÅBER PÅ BILLIGERE SAG


Fem advokater dukkede tirsdag ekstraordinært op i Østre Landsret. Det var i en anke-sag mod Christianias særlige vagtkorps (CET), der har kørt siden april.

Af Mikkel Schou
den 6. juni 2006

De fem advokater var forsvarere for de vagter, der accepterede byrettens dom sidste år, men som mener, at de er pålagt at betale en for stor del af sagens omkostninger.

De dømte vagter blev i Københavns byret dømt til at betale sagsomkostninger på mindst 350.000 kroner.

Forsvarerne mente i dag, at de høje sagsomkostninger skyldes, at anklageren valgte at føre sagen samlet mod de 20 tiltalte.

Derfor skulle forsvarerne være til stede selvom retsmøderne ikke handlede om deres klient. Der var afsat omkring 25 dage til retsmøder.

Flere forsvarere sagde i dag, at deres klient alligevel stort set var blevet dømt på deres første forklaring til politiet ved anholdelserne i forbindelse med rydningen af Pusherstreet i marts 2004.

Vagterne sad varetægtsfængslet i ni måneder og dermed havde de fleste næsten udstået den straf de senere blev idømt.

Forsvarerne mente derfor, at de høje sagsomkostninger var en økonomisk straf, der oversteg fængselsstraffen.

Anklageren i Østre Landsret i dag mente, at det havde været nødvendigt at føre sagen samlet mod alle vagter.

Det var nemlig afgørende, at det kunne bevises, at der var tale om organiseret kriminalitet. Det skulle bevises, hvordan vagtkorpset var organiseret og hvilke funktioner de enkelte havde haft, sagde anklageren.

Det skulle også bevises, at vagtkorpset ulovligt havde medvirket til hashhandelen på Christiania. Derfor var det rimeligt, at de dømte selv måtte betale for advokatbistand i de mange dage sagen forløb, mente anklageren.

Spørgsmålet ventes afgjort den 23. juni i år, når der falder dom i ankesagen mod fem af vagterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet