Go to ...

14. juli 2024

MARINEN VIL GENSE VIDEO


Forsvaret indvilliger nu i at gense TVflux’s optagelse af et USO (uidentificeret sejlende objekt) på Øresund tidligere på ugen.

Det sker på baggrund af, at TVflux har påpeget den falske antagelse, som Forsvaret anlagde ved første syn af videoen. Video-optagelsen kører ikke i forskellige hastigheder, som Forsvaret først antog.

Af MIKKEL SCHOU

TVflux har bedt Peter Madsen om at se video af et USO på Øresund. Peter Madsen, der er kendt som både ubåds- og raketbygger, så videoen på sin smart-phone. Herfra kunne han ikke identificere det sejlende objekt, men sagde:

»Der, hvor videoen er optaget, har Øresund en dybde på højst 15 meter. Den sejlende genstand bevæger sig med så høj hastighed, at der må være tale om en atomdrevet ubåd, hvis det er noget, der bevæger sig under vandet.«

Ifølge TVflux’s it-ekspert er der snarere tale om en hobby-mini-speedbåd, der kan bevæge sig med op til 80 kilometer i timen.

TVflux fik i går fat i den (civilt uddannede) kommunikationsmedarbejder, der tidligere havde set videoen og antaget, at den kørte i forskellige hastigheder, således at hvad der bevægede sig hurtigt i virkeligheden var en flok skarver.

Da TVflux påpegede, at videoen kører i ens hastighed, indvilligede han i at gense videoen. Men han udbad sig videoen i fuld format, således at Marinen eventuelt kunne forstørre billedet så meget, at den sejlende genstand kan identificeres.

Dette lader sig ikke gøre skyndsomt. Forsvaret kan nemlig ikke downloade fra TVflux’s computer uden at risikere at blive inficeret med malware.

Det er derfor aftalt, at TVflux afleverer videoen på et USB-stik mandag formiddag på Flådestationen på Holmen i København, hvorefter den bliver eksporteret til Marinestaben i Karup.

FOTO: Peter Madsens ubåd på Holmen i København. Den sejler senere på sommeren til farvandet øst for Bornholm for at deltage i næste danske raketaffyring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER