Go to ...

14. juli 2024

STOR MAND TRUER MED FLUGT


En tiltalt fra Christiania-sagen var i retten i går for at få forlænget sin varetægtfængsling. Manden var i håndjern og eskorteret af tre politibetjente. Fristforlængelsen i Københavns byret blev forsinket 15 minutter, fordi de tre betjente først skulle tilkaldes fra Amager.

Fra advokatur N
Af Mikkel Schou

Anklager Bo Øskov forlangte håndjernene fjernet, men først efter, at tiltalte havde haft samråd med sin forsvarer. Bo Øskov ville ikke begrunde, at tiltalte blev ført ind i retslokalet med håndjern. Politifolkene mente, at det var ordre fra højere sted.

Inden retsmødet havde den tiltalte truet med at flygte fra fængslet, hvor han har siddet varetægtsfængslet siden 16. marts sidste år, heraf tre måneder i isolation. Truslen fremkom under et privat besøg i fængslet, siger narkochef Ole Wagner til flix.dk.

Besøget i fængslet var overvåget af tilstedeværende betjente. Ole Wagner formoder, at det var politibetjente, der overvågede besøget.

”Jeg kan ikke sige, hvem der traf beslutning om, at den tiltalte var flugttruet. Men det var han, og derfor blev han transporteret i håndjern og med tre politibetjente. Det er jo en stor mand,” siger Ole Wagner.

Ved seneste fristforlængelse den 30. marts i år havde dommeren løsladt netop den tiltalte, fordi han er en af dem i sagen om Christianias særlige vagtkorps, der kan forvente den mildeste straf. Men den løsladelse omstødte Landsretten inden han kom på fri fod.

Dommer Nina Nielsen mente i går, at den tre uger gamle kendelse fra Landsretten stadig har gyldighed. Derfor skal han sidde varetægtsfængslet frem til sagen starter den 10. maj i år. Eller som dommeren sagde:

”Jeg vil ikke forsøge at løslade dig igen, var jeg lige ved at sige.”

Den tiltalte modtog med smil og forståelse fristforlængelsen, inden han igen blev lagt i håndjern og ført tilbage til fængslet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet