Go to ...

22. juli 2024

SKAL FM-RADIOEN LUKKE?


VIDEO: I forhandlingerne om det kommende medieforlig diskuteres det om FM-radioen skal nedlægges og overføres til det digitale format DAB. De eneste partier i Folketinget, der er stemt for en lukning af FM, er tilsyneladende De Radikale, Liberal Alliance og Alternativet.

Alle andre partier har meldt tilbage, at de er skeptiske over for en lukning eller direkte modstandere. Senest har Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen udtrykt bekymring i forhold til det overvejende flertal af bilister, der ikke har installeret en digital radio. Derfor haster det ikke for transportordføreren med at lukke for FM-radioen.

Ifølge en rapport fra Kulturministeriet ville DR i 2015 spare 24 millioner kroner om året, hvis DR ikke skulle sende på FM.

I denne video giver adm. direktør i Teracom argumenter for at FM-radioen bevares. Det skal dog siges, at Teracom distribuerer radiosignaler for de landsdækkende radiokanaler, så selskabet, der i øvrigt er svensk, har en økonomisk interesse i at bevare FM.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER