Go to ...

22. juli 2024

KRÆVER HÅRD STRAF I SAG OM HASH-LEVERANCE


Fra fire til syv og et halvt års fængsel. Det kræver anklageren de tiltalte idømt i sag om levering af 1,7 tons hash til Pusherstreet i Christiania. De kriminelle er blevet meget opmærksomme på at undgå politiets aflytning, sagde anklageren under proceduren i går.

Af MIKKEL SCHOU

Syv tiltalte i Københavns byret blev i går beskrevet som medlemmer af en narko-organisation. Under sin procedure i går endte anklageren med at komme sit forslag til en rimelig straf.

De syv har haft forskellige roller og deltaget i forskellige tidsrum i levering af i alt 1,7 tons hash til Pusherstreet.

Da sagen kom frem, mente politiet, at der var en forbindelse til rockerklubben Hells Angels. En af de anholdte tog sit eget liv under varetægtsfængsling. Ifølge anklageren ville sagen mod ham være blevet droppet. (Anklager Henrik Bergquist forklarer efterfølgende TVflux, at tiltalen mod HA-medlemmet blev droppet alene, fordi HA’eren valgte at tage sit eget liv inden han kunne afhøres.)

Politiets efterforskning er nået frem til, at en må være den centrale bagmand. Ham vil anklageren have sendt i fængsel i syv år og seks måneder. To skulle have opbevaret de 1,7 tons hash. De bør idømmes seks år og seks måneders fængsel. En kurer, der bragte hashen fra udlandet til Rødby Færgehavn, skal have seks års fængsel. En koordinator, der ikke var med i hele overvågningsperioden, skal have fire år. To personer, der ifølge politiet bragte hashen fra depoter til Christiania, skal idømmes henholdsvis fire år og fire år og seks måneder.

Står det til anklageren, skal der hos bagmanden konfiskeres 4,8 millioner kroner. Det svarer til hans fortjeneste, der ifølge politiet har været fem kroner per gram hash. To af de andre skulle have tjent tre kroner per gram. De underordnede medarbejdere, i det anklageren mener er en narko-organisation, skal have konfiskeret en formodet indtægt på hver 240.000 kroner.

»Narko-organisationer er blevet meget sikkerhedsbevidste. De holder korte møder udendørs og hvisker indendørs. De bruger hemmelige mobiltelefoner og de nægter at udtale sig under langvarige varetægtsfængslinger. Dét er samlet set et indicium på narkohandel«, sagde anklageren, da han begyndte sin procedure.

Det var, ifølge anklageren, oplysninger fra kilder i miljøet, der førte politiet på sporet af de syv tiltalte.

Mange måneders overvågning endte med, at politiet kunne tegne et billede af gruppen:

1 grå hal
Det var her, ved den Grå Hal, politiet mener, at hashen blev leveret

Hashen kom fra udlandet til Rødby Færgehavn. To personer i Maribo modtog varerne fra en kurer og opbevarede den i et privat hus. To andre personer stod for transporten videre til Amager, hvor den blev opbevaret, blandt andet i en container, indtil den blev bragt til Christiana.

Politiet fandt under ransagning en seddel, hvor der stod, at hashen skulle leveres ved Den Grå Hal på Christiania, som er en af indgangene til fristaden. Politiet fandt også nedskrevne regnskaber, der støtter teorien om, hvor meget hash de syv tiltalte har haft mellem hænderne.

Politiet har overvåget møder på gaden, hvor tasker skifter hænder. Hemmelige ransagninger har afsløret, at der var hash i taskerne. Andre gang har politiet sammenkædet indholdet af rumaflytning med telefonsamtaler.

Ifølge anklageren brugte de tiltalte billige mobiltelefoner med taletidskort. Telefonerne blev kun brugt internt, så det var svært for politiet at finde og aflytte dem.

»På den måde kunne de kommunikere hemmeligt«, sagde anklageren.

Men ikke mere hemmeligt, end at politiet kom på sporet af telefonerne. Det skete blandt andet ved, at politiet opdagede, at de tiltaltes officielle telefonnumre blev registreret på telemaster samtidig med deres hemmelige telefoner.

»Samtalerne var korte og de talende præsenterede sig ikke for hinanden«, forklarede anklageren.

Under efterforskningen har politiet aflyttet telefoner, rum og biler.

Der ventes afsagt dom den 6. januar 2015.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER