Go to ...

24. juni 2024

ROCK I HAVE PÅ REERSØ


VIDEO: Ægtepar i pensionsalderen arrangerer rock-koncert i egen have.

»Vi rejser ikke meget, og så kan vi lige så godt have det sjovt hjemme«, siger Benny og Ingrid Darré på Reersø, der har været 14 dage i Jylland, siden de i 2011 fik en campingvogn.

Det er Stig Møller med band, der kommer til gården på Reersø den 6. august, og giver koncert klokken 14.

Ingrid har gået hjemme i 25 år og passet tre børn. Benny gik på efterløn for fem år siden. De fleste af årene har de boet på Ingrids fødegård flere hundrede meter fra Reersø by. Det var derfor en stor omvæltning, da de for nogle år siden solgte gården.

»Vi er flyttet til byen«, siger Ingrid.

Altså Reersø by.

Benny var på charterferie på Mallorca i 1969, inden han mødte Ingrid.

»Bortset fra en togtur til Holland i 2005 har vi ikke haft tid til at rejse«, siger Benny.

Han har været selvstændig entreprenør siden 1975, og Ingrid passede gården. Da børnene var blevet store fik hun arbejde både hos købmanden og på kroen. På Reersø.

Eventyret startede godt nok i Kalundborg, hvor Ingrid efter realeksamen blev uddannet som smørrebrødsjomfru på Grand Hotel. Her mødte hun Benny, som hun fik lokket til Reersø. Hele deres liv er foregået på Reersø. Og nu vil de gerne give lidt tilbage.

»Der blev arrangeret sommeruge på Reersø sidste år. Men de lokale arrangører syntes, at det var for meget arbejde, så det bliver ikke til mere. Og så fik vi ideen med at lave en rock-koncert«, siger Benny.

De har selv været til koncert med Henning Stærk i Gørlev, Lars Lillholt og Billy Cross Band i Jyderup. Men de følte sig ikke helt stærke i, hvad der kan lokke musikelskere til Reersø. Så det var en anden af øens beboere, som foreslog Stig Møller Band, der rammer mange generationer.

Måske kan selv Ingrid og Bennys egne tre børn lokkes til at komme. Den ene bor stadig på Reersø, mens de to andre ikke er flyttet længere væk end Ubby og Ruds Vedby.

Det er i det hele taget familien og naboer, der hjælper til med at få koncerten op at stå. Og Stig Møller Band stiller gerne op med Stig på guitar, Peter Ingemann på bas, Jens Haack på saxofon og Hans Fagt på trommer.

Der er solgt 140 billetter på forhånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From KULTUR