Go to ...

29. maj 2024

POLITIMÆND LØJ I RETTEN


VIDEO: To højtstående betjente fra Københavns politi blev i dag idømt hver 30 dages betinget fængsel. Sagen handlede om demonstranter, der ikke måtte demonstrere eller bare vise det tibetanske flag, da Kinas præsident var på besøg i København i 2012.

Københavns byret mener, at de to betjente har afgivet misvisende, vildledende og bevidst usande forklaringer i retten.

Betjentene løj under en civil sag, hvor det skulle afgøres om Københavns politi ulovligt havde forhindret borgerne i at vise det tibetanske flag.

Politiet brugte blandt andet busser til at skærme mod demonstranterne. Og der blev givet ordre til at tage flagene fra flere borgere.

Byretten mener, at det er bevist, at alle i Københavns politi var indstillet på, at den kinesiske præsident skulle skånes for at se det tibetanske flag. Borgerne måtte gerne være i besiddelse af flaget, men måtte ikke vise det frem.

Begge betjente blev i dag idømt 30 dages fængsel. Normalt er straffen 60 dages ubetinget fængsel for at lyve i retten. Men retten mente, at der skulle ske formildelse af straffen, fordi den havde været fem år undervejs, og de nu dømte politifolk i mellemtiden var blevet først forflyttet og siden suspenderet fra tjeneste. Af samme grund kommer staten til at betale sagens omkostninger.

Begge de ældre mænds forsvarere ankede på stedet dommen til Landsretten.

En kommission har to gange måtte opgive at få opklaret, om ordren til at forbyde det tibetanske flag i virkeligheden kom fra Udenrigs-, Stats- eller Justitsministeriet.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER