Go to ...

22. juli 2024

OMBUDSMAND AFVISER KLAGE FRA HASH-VAGT


75 risikerer straf i Christiania-sag

Fra forsvarer og anklager den 27. januar 2005
Af Mikkel Schou

Ombudsmanden mener, at en tiltalt fra Christianias vagtkorps ikke havde udnyttet alle klagemuligheder i forbindelse med behandling af sine tænder. Og derfor vil ombudsmanden ikke gå ind i sagen, siger den tiltaltes advokat, Poul Helmuth Petersen, til Flix.

Den tiltalte sad varetægtsfængslet i Silkeborg arrest og forsøgte at få gjort flere rodbehandlinger færdige. Men arrestforvareren mente efter flere lægeundersøgelser ikke, at en tandlægebehandling var nødvendig. De sociale myndigheder kunne heller ikke hjælpe med betaling af behandlingen, da han ikke opholdt sig i sin hjemkommune.

Det endte med at den tiltalte som led i akut smertebehandling i stedet fik trukket to tænder ud. Derfor klagede hans advokat til Ombudsmanden tidligere på måneden. Blandt andet fordi den tiltalte ikke havde fået en korrekt klagevejledning og forskellige myndigheder derved kunne frasige sig et ansvar.

Pusherstreet lige nu
75 personer fra Pusherstreet er indtil videre involveret i den stort anlagte Christiania-sag.

For selve hash-handelen drejer det sig om 16 personer, der nu er dømt, heraf tre såkaldte løbere. 14 afventer dom, fire af dem er stadig varetægtsfængslet. To fik dom i går, men afventer Landsrettens svar på om de kan løslades inden afsoning. En blev i december sidste år ført direkte til afsoning efter domsafsigelse.

Fire er eftersøgt, mens 19 endnu kun er sigtet for hash-handel. Ifølge politiassessor Klaus Pedersen afventer anklagemyndigheden blandt andet udfaldet af de sidste sager inden der eventuelt rejses en tiltale mod de 19.

I sagen om vagtkorpset, som politiet kalder Christianias Efterretningstjeneste, er 18 tiltalt og fire sigtet for at medvirke til hash-handel. Fire af de tiltalte sidder stadig varetægtsfængslet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet