Go to ...

29. maj 2024

NEJ TIL VIDEO MED ANONYME CHRISTIANITTER


Retten ville ikke se video med anonyme christianitter. Anklager strammer op på bevisførelse. Sigtede stadig på fri fod.

Fra retsmøde den 10. november 2004
Af Mikkel Schou

Anklageren i sagen mod bod 11 fik ikke lov til at vise anonyme interviews med christianitter, som TV2-Lorry havde produceret i forbindelse med anholdelserne af de formodede pushere, medhjælpere og vagtfolk i marts. De anonyme christianitter skulle angiveligt udtale sig kritisk om miljøet i Pusherstreet og de politiske problemer det skabte for Christiania.

Men efter ti minutters samråd mellem domsmænd og retsformand, fik anklageren at vide, at TV-indslaget ikke kunne vises i retten, fordi det ikke havde nogen betydning for sagen mod de fire anklagede i Bod 11. Anklageren forlangte at afgørelsen blev noteret som en kendelse, fordi den kan få betydning i de andre sager politiet har kørende mod folk fra Pusherstreet.

Strammere bevisførelse
Anklageren havde ellers brugt dagen til at vise video-optagelser fra Pusherstreet. Under tidligere retsmøder har video-billederne kun sjældent viste andet en arm, der rakte ud af Bod 11, fordi kameraet var placeret 150 meter væk i en skæv vinkel. I dag viste anklageren så video-sekvenser optaget med skjult kamera båret af civilklædte politibetjente i Pusherstreet. De optagelser anklageren tidligere har vist, har først og fremmest skulle dokumentere, hvordan politiet er nået frem til at kunne beregne, hvor meget hash og joints de skønner, at de anklagede hver især har solgt. Anklageren mener, at de optagelser der blev vist i dag og som går tættere på Bod 11, også viser hvem det er, der har solgt fra Bod 11.

Anklageren kunne også meddele retten, at der i det hele taget ville blive strammet op på den måde video-sekvenserne bliver fremlagt. Det har været trættende for alle sagens parter at anklageren har brugt tid på at spole frem og tilbage på videobåndene for at finde det rette sted og flere gange gentage sekvenserne. Gentagelserne skete ikke mindst når forsvarerne protesterede over de antagelser politiet mente billederne beviste. Anklageren har endnu tre retsmøder til at fremlægge sine beviser. Og i erkendelse af at det har taget længere tid at vise de mange videobånd vil anklageren klippe de relevante sekvenser sammen, så der ikke fremover spildes tid på at spole båndene frem.

Sigtede på fri fod
Ifølge anklageren i sagen mod Bod 11 er der stadig personer på fri fod, som politiet har identificeret udfra video-optagelser og som er sigtede i sagen. Dem vil anklagemyndigheden stadig forsøge at retsforfølge. Derimod vil andre personer, som politiet mener kan sigtes udfra video-dokumentation, men som ikke er identificeret, slippe fri. Anklageren mener ikke politiet vil bruge flere ressourcer på at identificere dem. Anklageren mener i øvrigt også at politiet er lykkedes med at stoppe den åbenlyse hash-handel på Christiania, som et politividne tidligere i sagen mente havde været en opgave politiledelsen var blevet sat over for af den nuværende regering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet