Go to ...

22. april 2024

MOD AFTALE MED USA


Omkring 200 mennesker demonstrerede i dag foran USA’s ambassade i København. Her var Fredsbevægelsen, Internationale Socialister og flere kommunistiske grupperinger repræsenteret i protest mod en planlagt dansk aftale om udstationering af tropper og militært materiel fra USA.

Enhedslistens folketingsgruppe ombestemte sig og stod ikke som medarrangør af demonstrationen.

På Christiansborg er det såvidt vides kun Enhedslisten og SF, der er kritiske over for en mulig aftale om USA’s militære tilstedeværelse i Danmark. Statsminister Frederiksens meddelelse i sidste uge om, at regeringen ønsker at indgå i forhandlinger med USA om USA’s anvendelse af dansk område til militær aktivitet, kom som en stor overraskelse.

Men Frederiksen kunne også meddele, at ønsket om en sådan aftale var fremsat af USA for omkring et år siden. Den upræcise tidsangivelse gør det vanskeligt at sige, om det er præsident Biden eller tidligere præsident Trump, der har fremsat ønsket.

Ifølge Arbejderpartiet Kommunisterne, der var tilstede ved demonstrationen i dag, er det ikke Putin, der er farlig, men de imperialistiske kræfter (især USA) der fører krig for at opnå et økonomisk herredømme.

Når demonstrationen ikke tiltrak flere deltagere, kan det skyldes, at de færreste danskere under konflikten mellem Rusland og Ukraine ønsker at udtrykke noget, der kan opfattes som opbakning til Rusland.

Det kan også skyldes, at demonstrationen burde være afholdt ved Christiansborg, da det er en dansk beslutning, om vi ønsker USA’s millitære tilstedeværelse.

Af Mikkel Schou

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER