Go to ...

14. juli 2024

MILITÆRNÆGTERE FÆNGSLET IGEN


To kvindelige militærnægtere er endnu engang blevet fængslet af de israelske myndigheder, kun få dage efter deres seneste løsladelse.

Kun få dage efter deres løsladelse blev den 18-årige Raz Bar-David Varon og 19-årige Maya Yechieli Wind atter arresteret og fængslet på grund af deres modstand mod at aftjene værnepligt i Israel.

naegtere

Saxet fra Modkraft.dk, foto fra Jewish Voice for Peace

For Raz Bar-David Varons vedkommende er det femte gang siden den 3. november 2008 at hun spærres inde som straf for at nægte militærtjeneste, og principielt er der ingen grænser for, hvor mange gange de sædvanligvis 3-4 uger lange domme kan gentages.

Den aktuelle indespærring – der er Maya Yechieli Winds anden afsoning – så ud til at skulle vare 10 dage, men dagen efter at de havde meldt sig på militærbasen, fik Maya Yechieli Wind lagt ti dage til straffen, mens Raz Bar-David Varons tillægsstraf blev på 20 dage.

Israel har tre års obligatorisk militærtjeneste for alle kvinder og mænd.

I øjeblikket kører en militærnægterkampagne sat i værk af den israelske fredsbevægelse Jewish Voice for Peace, hvor omkring 100 unge militærnægtere – de såkaldte »Shministims« – har underskrevet et offentligt brev, hvori de tager afstand til den israelske besættelsespolitik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Israel