Go to ...

14. juli 2024

MED TVFLUX TIL RUSLAND


Som freelancer for dagbladet Arbejderen søgte undertegnede om presse-visum til Rusland for mere end tre måneder siden. Der har løbende været kontakt med den russiske ambassade i København.

I dag sendes følgende email til ambassaden (oversat med Google Translate):

Kære Konstantin,

Jeg har intet svar fra Moskva på min visumansøgning og nu er der gået 3 måneder. Mens jeg ventede, har jeg bedt om vejledning hos Dansk Militær Efterretning (FE). Men FE vejleder ikke civile fik jeg at vide. spurgte jeg så i det danske udenrigsministerium. Ministeriets eneste råd er ikke at tage til Rusland.

Den eneste hjælpende hånd er fra Dansk Journalistforbund (DJ). DJ’en ved ikke mere om Rusland, end jeg gør. Men de har en nødtelefonlinje og vil yde juridisk bistand, hvis det er nødvendigt og muligt.

Min plan, som jeg fortalte dig, er primært at besøge byerne Выборг, Петрозаводск og Санкт-Петербург. Du nævnte, at der er et teknisk problem med denne rute. Jeg kan kun forestille mig, at en russisk militær teknikalitet er forbundet med min rejse i bil ved grænsen til Finland.

Må jeg foreslå, at du giver mig en eskorte på vejen fra den finske grænse til Выборг. Jeg skal køre E 18.

Jeg ønsker at blive i Rusland i mindst en måned. For min fleksibilitet vil jeg foretrække et visum, der gælder for månederne oktober, november, december og indtil den 7. januar 2024, så jeg kan opleve jul og nytår i Rusland. Forhåbentlig er der til den tid en fredelig løsning på den væbnede konflikt med Ukraine eller i det mindste er den militære aktivitet reduceret på grund af vinterforhindringer.

Jeg er i hvert fald ikke interesseret i militære spørgsmål, men i russernes almindelige liv og deres optagethed af musik og kultur (og selvfølgelig deres syn på den europæiske politiske situation, selvom jeg ikke accepterer anonyme citater).

Udover at skrive artikler til dagbladet Arbejderen forventer jeg på daglig basis at lave opdateringer på min egen hjemmeside: www.tvflux.dk Endelig har jeg tjekket med mit danske forsikringsselskab TRYG, og min bilansvarsforsikring samt bilassistance er gældende i den europæiske del af Rusland indtil Uralbjergene.

Denne besked videresendes til FE, Dansk Udenrigsministerium, TRYG, ARBEJDEREN, DJ og offentliggøres på TVflux. Vedhæftede et billede af den bil jeg forventer at rejse med.

Venlig hilsen Mikkel (Schou) 3 august 2023

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER