Go to ...

22. april 2024

LØBER STRAFFES LIGE SÅ HÅRDT SOM SÆLGER I HASH-SAG


Fra anklagemyndigheden den 19. januar 2005
Af Mikkel Schou

Sagen mod bod 13 sluttede i går klokken 14 og klokken 16 var dommen klar. To mænd blev hver idømt et år og tre måneders fængsel. Den ene for at have solgt hash, den anden for at være medhjælper, eller løber som politiet kalder det.

Løberens opgave var ifølge politiet at sørge for at der var fyldt op med varer i boden og bringe dem i sikkerhed, når politiet dukkede op.

Anklageren havde tiltalt de to for handel med 30 kg, men Københavns Byret mente kun at en handel med 16 kg kunne bevises.

De to dømte sad varetægtsfængslet fra den 16.marts til den 15.december 2004, hvor de blev løsladt af Højesteret. De har derfor udstået deres straf, fordi der sædvanligvis sker løsladelse når to tredjedel af straffen er afsonet. De udbad sig begge betænkningstid for at overveje om dommen skal ankes. Anklageren vil ikke anke dommen.

Forsvarerne i sagen mener, at den ene har siddet længere varetægtsfængslet end det dommen lyder på, fordi han som tidligere ustraffet ville blive løsladt efter at have afsonet halvdelen af straffen.

Det er første gang i Christiania-sagen, at en løber bliver dømt uden at have tilstået. Løberen er tidligere to gange dømt for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, men det mener anklageren ikke har været afgørende for at løberen bliver straffet lige så hårdt som sælgeren.

I en tilståelsessag i Bod 1a fra september 2004 blev en løber idømt ti måneders fængsel for at have handlet ti kg hash sammen med en sælger. Sælgeren fik et års fængsel, fordi han som en skærpende omstændighed var blevet dømt for en lignende lovovertrædelse seks måneder forinden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet