Go to ...

23. februar 2024

DNA TIL IDENTIFIKATION


Europa-parlamentet vil styrke de ydre grænser ved at etablere en obligatorisk database baseret på fingeraftryk, ansigtsbilleder og DNA.

Med det nye forslag ønsker MEP’erne at oprette forskellige ’alarmsystemer’, hvor landene hurtigt kan dele oplysninger om terrorhandlinger, personer med indrejseforbud, eftersøgte personer eller kidnappede børn.

Fra EP-info nummer 32, 2017

Europa-Parlamentets borgerrettighedsudvalg vedtog mandag nye regler, som skal opdatere det nuværende Schengen-informationssystem (SIS) for at sikre bedre grænsekontrol og styrke bekæmpelsen af grænseoverskridende kriminalitet. Det nye system skal sikre en mere effektiv og automatisk deling af information på tværs af EU’s medlemslande og på den måde styrke sikkerheden i EU.

Det nye system skal også sikre, at medlemslandene indberetter om hjemsendelse af illegale migranter. Alt i alt skal de nye regler gøre det mere effektivt at kontrollere migration og bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet. Europa-Parlamentet skal stadig vedtage et samlet mandat, før man kan starte forhandlingerne med Ministerrådet.

Foto: Europa-parlamentet

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From EU