Go to ...

29. maj 2024

FOTOGRAF SÅRET PÅ VESTBREDDEN


Tre israelere anholdt under demonstration. Danskere sigtet for vold mod soldater.

Text og foto af Mikkel Schou, Tel Aviv, den 30.juli 2005

ups

Israelsk demonstrant anholdes af hæren

Omkring 100 demonstranter i den palæstinensiske by Bilain udenfor Ramallah blev mødt med tåregas og gummikugler i går, da de ville demonstrere mod opførelsen af den israelske sikkerhedsmur.

En pressefotograf blev såret i hovedet af palæstinensiske stenkast og kørt til behandling i palæstinensisk ambulance.

Den israelske hær standsede optoget af fredelige demonstranter, da de nærmede sig området, hvor muren skal opføres. Hæren skød tåregas mod optoget og først da kom de palæstinensiske stenkastere frem.

I omkring 15 minutter rasede kampen mellem stenkastere og militær, mens demonstranter og pressefolk måtte søge dækning. Der var omkring 30 israelske soldater og ligeså mange stenkastere.

De israelske soldater trak sig derefter tilbage til den grænse, der omgiver den palæstinensiske landsby Bilain. Med sig trak de tre israelske aktivister, der var blevet anholdt.

Flix.dk slap med en ordentlig bule i bilens tag efter stenkast.

12

Danskere sigtet for vold
To danskere blev i sidste uge efter en demonstration i Bilain anholdt og sigtet for vold mod israelske soldater. Sigtelsen var grundløs og danskerne blev løsladt efter et døgn. Men med den besked, at hvis de indenfor de næste 14 dage blev anholdt, ville de få en bøde på 4.000 danske kroner.

Avisen Haaretz skrev forleden, at den har set videooptagelser af anholdelser i Bilain under demonstrationer. Disse optagelser viser i følge Haaretz, at demonstranterne ikke var voldelige, men at de israelske soldater derimod var unødvendigt voldelige. Videooptagelserne modsiger flere israelske soldaters vidneudsagn ved israelske domstole.

Den ene danske aktivist, der blev anholdt for en uge siden i Binain, Ninna Olsen, siger til flix.dk, at hun har været på Vestbredden i to uger. Hun er fredsaktivist og er i Israel tilknyttet ISM (International Solidarity Movement).

Ifølge Ninna Olsen skal sikkerhedsmuren opføres fire kilometer fra den nærmeste israelske bosættelse.

Oliventræer er blevet ryddet på den palæstinensiske side for at gøre plads til byggeriet ligesom grænsedragningen fratager palæstinenserne adgang til naturlige vandresourcer.

Borgerne i Bilain kan ikke længere komme på arbejde i Israel, som de er helt afhængig af. Flix.dk kunne konstatere, at priserne på fødevarer i Bilain svarer til en fjerdedel af prisen i Israel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Israel