Go to ...

14. juli 2024

DET FLYDER MED MILITÆR OG POLITI


kissufim

Adgangen til Gush Katif bosættelsen i Gaza er strengt bevogtet.

40.000 politi og militær udkommanderet til dagens demonstrationer.

TVflux får ikke israelsk pressekort.

Af Mikkel Schou, Gush Katif den 2.august 2005

Det tog TVflux to timer at komme igennem tre checkpoints uden for Gaza-striben.

Dagen i dag regnes for at blive et vendepunkt i bosætternes kamp for at blive i Gaza og på Vestbredden.

Mere end 40.000 politi og militær-personer er indkaldt til at forhindre demonstranterne i at komme ind de tre israelske bosættelser i Gaza.

I den største bosættelse, Gush Katif, regner ingen med at dagen bliver anderledes end andre dage. Demonstrationerne sker udenfor, hvor sympatisører ventes at strømme til fra hele Israel.

Det forventes at blive den sidste styrkeprøve mellem demonstranter og myndigheder.

TVflux talte i går aftes med en ung israeler, der glædede sig til at flytte nordpå ind i Israel. Han skal ikke deltage i demonstrationerne i dag.

Regeringen står fast på at bosættelserne skal ryddes. Så det er, som en musiker i Tel Aviv sagde til TVflux, som når en far henter sin datter til en fest og siger, at nu er det sengetid. Der bliver skrål og skrig og protest, og så gaar livet videre. Han ser frem til at drage lettelsens suk, naar rydningen af bosættelserne er overstået.

TVflux kunne i nat konstatere, at militær og politi ved ckeckpoints afviser israelere, der ikke har opholdstilladelse til Gaza.

TVflux fik ikke pressekort
Det lykkedes i går ikke Deres udsendte at få et israelsk pressekort. Direktøren i Government Press Office, Daniel Seaman, afviste ansøgningen, som han ikke mente var ordentlig begrundet. Der manglede blandt andet et brev fra en arbejdsgiver.

Da TVflux under en telefonsamtale med Daniel Seaman pressede på, ved at sige, at det ville komme frem i de israelske medier, at TVflux ikke kunne få pressekort, sagde Daniel Seaman, at han ikke fandt sig i at blive truet og meddelte at nu var samtalen ovre.

Men TVflux har klaret sig indtil videre med et dansk pressekort. Så turen fortsætter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Israel